Élet-Stílus

Életveszélyesek az illegális gyógyszerek

Április 28-tól tévéreklám hívja fel a vásárolók figyelmét arra, hogy az életüket kockáztatják, ha hamisított gyógyszereket vásárolnak.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) reklámfilmjében az illegális gyógyszerek egy halálfejet formáznak meg. Az ilyen gyógyszerek fogyasztása ugyanis életveszélyes is lehet, nagy és felesleges kockázatot vállal az, aki utcán, klubban vagy piacokon vesz receptköteles orvosságot. Elsősorban potencianövelő, teljesítményfokozó és influenza elleni gyógyszereket hamisítanak, de felbukkant már hamis étrend-kiegészítő és állatgyógyászati szer is.

A HENT elmondása szerint egyre több hamisított gyógyszert foglalnak le, ám a legnagyobb baj, hogy az ilyen szerek forgalmazói a neten keresztül közvetlenül is elérik a fogyasztókat. Egy friss felmérés szerint mintegy 77 millió európai kockáztatja az életét azzal, hogy a legális útvonalat megkerülve vásárol gyógyhatásúnak remélt készítményt, elsősorban az internetek keresztül jutnak a készítményhez orvosi ajánlás és recept nélkül.

Ajánlott linkek:

HENT oldal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik