Gazdaság

Egyre több építőipari cég dobja be a törölközőt

Februárban is emelkedett a felszámolások száma az építőiparban: a hónapban 263 céggel szemben indult fizetésképtelenségi eljárás, egy évvel korábban ez a szám 228 volt.

Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint nem annyira az optimizmus, mint inkább az “adósságszédelgők” aktivizálódásnak jele, hogy a tavalyi utolsó negyedév óta ismét emelkedik az új cégbejegyzések száma is az ágazatban.

Holott a csökkenő megrendelés-állomány mellett az lenne logikus, ha kevesebb cég alakulna, ami a gazdaság egészét nézve tapasztalható is – jegyezte meg az Opten.

Míg az összes magyar céget vizsgálva az látható, hogy a felszámolások növekedési üteme jelentősen lelassult, addig az építőiparban februárban 15,3 százalékkal több céggel szemben indult felszámolási eljárás, mint egy évvel korábban.

Ebben a hónapban a tavalyinál 23 százalékkal több, összesen 205 cég bezárásáról döntöttek maguk a tulajdonosok, míg az elmúlt három hónapot összevetve az egy évvel korábbi hasonló időszakkal 35 százalékos az emelkedés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik