Gazdaság

Ezermilliárdot “talált” az MDF

Ezermilliárd forintos takarékossági programot készít az MDF; a párt szakértői tételesen átvizsgálták a jelenlegi költségvetést és feltérképezték a felesleges kiadásokat - közölte Dávid Ibolya.

A politikus közleménye szerint az MDF-ben elkészült a program első tervezete, amely szerint ezermilliárd forintos mozgástér van a jelenlegi költségvetésben. A programot a szakértők véglegesítik, majd a párt hamarosan nyilvánosságra hozza azt, és – a Nemzeti Adószabadság Programjukhoz hasonlóan – társadalmi vitára bocsátja.

Dávid Ibolya felhívja a figyelmet, hogy a sajtóban megjelent és nem cáfolt információk szerint a Fidesz elnöke – ha kormányra kerülne – mai reálértékükön befagyasztaná a nyugdíjakat. Az MDF szerint ez a lépés súlyos társadalmi igazságtalanságot teremtene, hiszen a nyugdíjasok nem tehetők felelőssé az MSZP-SZDSZ-kormányok kudarcáért.

Az MDF tud jobbat Orbán Viktor ötleténél és az is világos, hogy a jelenlegi kormány teljesen alkalmatlan az ország gondjainak megoldására – közölte a politikus.

“Programokra és közmegegyezésre van szükség, hogy kivezessük Magyarországot a szakadékból” – hangsúlyozta Dávid Ibolya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik