Gazdaság

Visszatérhet a bika a tőzsdékre

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 282,24 pontos emelkedéssel, 24 046,33 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,19 százalékkal erősödött.

Pozitív korrekciót várnak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön, miután a nemzetközi piacokon is megnyugodott a hangulat.


Illés Lászó, a Quaestor Zrt. elemzője szerint „a bika” visszatérhet csütörtökön a piacokra. Az ázsiai tőzsdék jól teljesítettek, és az előrejelzések szerint a főbb nyugat-európai piacok is pluszban nyitnak, aminek alapján az elemző optimista nyitásra számít a BÉT-en is.


Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője „halvány” visszaemelkedést valószínűsít, amelynek mértéke elmarad majd az előző napi csökkenés mértékétől. Véleménye szerint az elmúlt napok esése után túladottá váltak a részvények, emiatt indokolt a pozitív korrekció.


A nap piacbefolyásoló eseményei közül mindkét elemző kiemelte Ben Bernanke FED elnök délutáni beszédét az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága előtt. A beszédből a piac jelzésekre számít a FED január 29-30-i értekezletének esetleges kamatmérséklésére vonatkozóan. A hangulatot befolyásoló esemény lehet még a Merrill Lynch negyedik negyedévi eredményének bejelentése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik