Gazdaság

Európai hétköznapok

Folytatva kora nyári borsorozatunkat egy szép, könnyed chardonnay-t helyezünk a Borpultra máma. Ez a chardonnay szőlőfajta igazi globalista jószág, mindenhol otthon érzi magát, széles spektrumon mozogva az egyszerű nyári bortól a bonyodalmas, vajas, barrikolt, súlyos esetekig mindenre kapható.


Európai hétköznapok 1

Olyan nagyon karakteres illata-aromája nincsen, kis túlzással afféle korunk hőse, azaz tulajdonságok nélküli szőlő ő, mely ezért minden egyedi termőtájhoz jól alkalmazkodik, és jól formálható anyag a borászművészek vésője alatt, hogy egy nagyon hülye képzavarral éljek.

E heti kora nyári tételünk a profi és korrekt Feindék egész jó külsejű palackja. Feind úr és fia, Péter jó érzékkel és tehetséggel készítik boraikat, amelyek a legjobb értelemben vett hétköznapi borok. Finomak, finomak, finomak. Ez itten világos szalmasárga, jó savú, 12 százalékos alkoholú, egyszerű, nagyon tiszta, jó kis kora nyári bor, melyet fehér húsú halak, madarak, saláták és kecskesajt mellé ajánlunk, 8-10 fokon.

A 80 hektárra támaszkodó Feind-brand az a típus, kategória, mint a Hilltop, a jobb Szőlőskert-tételek, a Liszt pincészet egyszerűbb borai vagy a Törley olyan családjai, mint a Szent István korona: finom, tiszta, korrekt, jó ivású borok elérhető áron. Bár ilyen európai színvonalú lenne minden elérhető árú bor, ez egy sokkal nívósabb ország lenne, mint amilyen most. Jó irány ez a laza műanyagfólia-címke, de még lehetne formálni rajta. A fanyar és friss Feind-chardonnay 1000 forint alatt érhető el a jobb közértekben.



Chardonnay ‘06, Feind › Szesz­tartalom: 12% › Világos szalmasárga, egyszerű kora nyári bor › 8-10 fokon fehér húsú halak, szárnyasok, saláták és kecskesajt mellé › 1000 forint alatt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik