Gazdaság

Dávid az SZDSZ és a KDNP támogatását kéri Centrum ügyben

Dávid Ibolya a szabad demokraták és a kereszténydemokraták támogatását kéri, hogy feltárhassák a fővárosi parkolórendszer pénzügyeinek szövevényét.

Levélben fordult Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnöke Kóka János, az SZDSZ, és Semjén Zsolt, a KDNP elnökéhez. Mint írja: sajnálattal vette tudomásul, hogy a korábban az MSZP és a Fidesz elnökéhez írt levele megválaszolatlan maradt, se Gyurcsány Ferenc, se Orbán Viktor nem reagált arra az MDF-kezdeményezésre, hogy hozzanak létre parlamenti vizsgálóbizottságot a főváros parkolási rendszerének áttekintésére, annak nyomán, hogy a Figyelő című hetilap április 26-i számában tényfeltáró írás jelent meg ezzel kapcsolatban.


Dávid Ibolya levelében így folytatja: „Mély sajnálattal vettük tudomásul, hogy a jelek szerint sem az MSZP elnökének, sem a Fidesz elnökének nem áll érdekében a fővárosi közterületek hasznosításával kapcsolatos visszás helyzet tisztázása. A Magyar Demokrata Fórum hosszú évek óta küzd a korrupció felszámolása és a tiszta közélet megteremtése érdekében, ezért meggyőződésünk, hogy a magyar politika nem mehet el szótlanul egy ilyen súlyú ügy mellett.


Az igazság kiderítése érdekében ezért most nekünk, a parlamentáris demokrácia játékszabályait komolyan vevő képviselőknek és pártoknak kell összefognunk! Tudomásunk szerint korábban mind az SZDSZ, mind a KDNP kezdeményezett vizsgálatot a fővárosi parkolást övező szabálytalanságok felderítése érdekében, de lépései hasztalannak bizonyultak. Az Önök támogatásával azonban végre eredményeket érhetünk el az ügyben.


Hisszük, hogy a gyanús személyes és gazdasági összefonódásoktól mentes, átlátható magyar közélet nem csupán az ország, de minden politikai erő közös érdeke.”









Ajánlott videó

Olvasói sztorik