Gazdaság

Horváth Zsolt a KBC-nél folytatja

KBC Securities Magyarország néven új brókercég kezdte meg működését október 2-án Budapesten. A KBC Securities Magyarország Fióktelepet Horváth Zsolt vezeti, aki korábban a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója volt.

Az új brókercég célja, hogy belga anyavállalatához hasonlóan a magyar piacon is meghatározó szerepet játsszon nemcsak az értékpapírkereskedelem, de a vállalati felvásárlás, az összeolvadások és egyesülések során nyújtott stratégiai pénzügyi szolgáltatások terén is – tudatta lapunkkal a társaság.

A KBC Securities Horváth Zsoltot bízta meg a magyarországi fióktelep vezetésével, aki korábban a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatói posztját töltötte be.

A fióktelep beindulásával párhuzamosan, október 2-ától a K&H Equities megszüntette befektetési tevékenységét, és felmondta ügyfeleivel kötött szerződéseit. (A K&H Equities ügyfelei átszerződhettek a KBC Securities magyarországi fiókjához.)

Mindazonáltal, amíg a 2003 nyarán napvilágot látott rendellenességekkel kapcsolatos jogos ügyfélköveteléseket teljes körűen ki nem elégíti, addig az Equities – a K&H Bank és a KBC Csoport teljes támogatásával – továbbra is működni fog, s minden jogos ügyfélkövetelésért helytáll, amelyhez tulajdonosa a K&H Bank, és annak nemzetközi tulajdonosa, a KBC Csoport minden körülmények között biztosítja a feltételeket – hangsúlyozza közleményében a bankcsoport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik