Gazdaság

Sétáló koffer

Ismerős látvány a csomagjaival küzdő, bőröndöt vonszoló utas a repülőterek, pályaudvarok környékén.












Sétáló koffer 1



Sétáló koffer 2

Sétáló koffer 3
Speciális bőrönd.
Önjáró
Sétáló koffer 4

Nem kell gyötrődni azonban a poggyásszal azoknak, akik a hangfelismerő rendszerrel ellátott Fido Luggage nevű bőrönd-robottal felszerelkezve indulunk útnak: az amerikai formatervező által megálmodott szerkezet hűséges ebként követi gazdáját bárhová, és cipeli annak csomagját.

Az ironikus hangulatú high-tech találmányairól ismert Peter Yeadon építész csepp formájú bőröndje praktikus műszaki újdonság. Fido tulajdonosa közelében gurulgat és gazdája utasítására irányváltozatásra képes. A felhasználó különleges karperec formájú tartozékot hord, amelyről az önjáró csomag bekapcsolható, és amellyel a hangfelismerő rendszert is be lehet állítani.

Fido az önjáró takarítóeszközökben már alkalmazott infravörös és lézerszenzorok segítségével felismeri és kikerüli az útjába kerülő akadályokat, így profi gördeszkás módjára lavíroz a járókelők cipősarkai és az útjába kerülő egyéb akadályok között. Mivel négy kerekének mozgása önálló, és fékekkel is rendelkezik, ügyesen közlekedik lejtőkön és emelkedőkön is.

A koffer vidám, egyszínű árnyalatokban készül, de van dalmata verziója is. Farokként kiálló tartozéka segítségével pedig akkumulátorai feltölthetők a hálózatból. Ha pedig olyan helyzetben merülnek ki telepei, hogy nincs a közelben konnektor, póráza segítségével Fido klasszikus gurítós bőröndé alakítható, amely a már jól ismert módon vonszolható tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik