Gazdaság

Tőkét emelt leányvállalataiban a Malév

A Malév Zrt. rendkívüli közgyűlést tartott, melyen megtárgyalta és elfogadta a földi kiszolgálási tevékenység, illetve a Műszaki Igazgatóság tevékenységének kiszervezéséről szóló tájékoztatást, illetve jóváhagyta a Malév GH Kft.-ben és az Aeroplex Kft.-ben történő tőkeemelésről szóló előterjesztést.

A Munka Törvénykönyve által előírt, érintett szakszervezetekkel történő konzultációkat követően a Malév Zrt. Forgalmi Igazgatósága által ellátott feladatok a Malév GH. Kft.-be kerültek kiszervezésre. A feladatok és eszközök átadására, valamint a munkavállalók munkajogi jogutódlására 2005. december 27-ei fordulónappal került sor – adta hírül közleményében a légitársaság.

A közgyűlés jóváhagyta a földi kiszolgálási tevékenység kiszervezése érdekében megkötött jogügyleteket, döntött a Malév GH Kft. törzstőkéjének 1,7 milliárd forintra történő felemeléséről, továbbá egyszemélyes zártkörűen működő részvénytársasággá történő átalakulásáról.

A Malév műszaki karbantartási tevékenységének kiszervezése, illetve a tevékenység jövőbeni folytatását végző cég átalakítása megtörtént. A célszerűség miatt a Malév Zrt. Műszaki Igazgatósága által ellátott feladatok a Munka Törvénykönyve által előírt konzultációk érintett szakszervezetekkel történő lefolytatását követően az Aeroplex Kft.-be kerültek kiszervezésre az Aeroplex Kft. tevékenységi körének kibővítése mellett. A feladatok átadására, valamint a munkavállalók munkajogi jogutódlására 2005. december 19-i fordulónappal került sor.

A közgyűlés döntött az Aeroplex Kft. 2 milliárd forintos tőkeemeléséről, mellyel a társaság törzstőkéjét 2,462 milliárd forintra felemeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik