Gazdaság

Ismét lesz repülőgépgyártás Magyarországon

Jövő év elejétől indítja saját fejlesztésű kétszemélyes repülőgépének sorozatgyártását a Corvus-Aircraft Kft. – mondta a társaság egyik tulajdonosa az MTI-nek hétfőn.

Gecse Tamás elmondta: a gyártás engedélyeztetése folyamatban van, a Polgári Légügyi Hatóság dokumentumát valószínűleg még az idén megkapják, az ultrakönnyű gép gyártását januárban kezdik el.

Hozzátette: a darabonként 15 millió forintba kerülő, Corvus-Corone (Dolmányos Varjú) Mk. I. típusú kisrepülő eladásaiból jövőre 300 millió forintos forgalmat várnak. A légi járműre Magyarországon is van érdeklődés, de az eladások nagy részét a német, olasz, amerikai és dél-afrikai megrendelések képezik majd. A repülőgépet építődobozban és berepülve légialkalmassági vizsgával is meg lehet majd vásárolni.

A gyártást a 2004-ben, 100 millió forintos törzstőkével alapított vállalat, a Kecskeméthez közeli Ballószögön két csarnokban, összesen 1000 négyzetméteren kezdi meg. A jelenleg 15 főt alkalmazó vállalat a sorozatgyártás megkezdésekor már 25-30 főt kíván foglalkoztatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik