Gazdaság

Túlteljesít a Szerencsejáték Rt.

A Szerencsejáték Rt. az év első hét hónapjában mintegy 76 milliárd forint árbevételt ért el.

A Szerencsejáték Rt. az év első hét hónapjában mintegy 76 milliárd forint játékbevételt ért el, a 119,5 milliárd forintos éves bevételi terv időarányos részénél többet – mondta Székely Gábor, a társaság vezérigazgatója.


A cég időarányosan 9-10 milliárd forintos előnyben van, így az éves bevételtervet várhatóan 10 százalékkal fejeli meg. Székely Gábor közölte, hogy a társaság árbevétele 2004-ben 111,5 milliárd forintot tett ki. A túlteljesítés arányaiban vonatkozik az adózás előtti eredményre is, amelynek tervezett mértéke eléri az 1,2 milliárd forintot. Tavaly 4,7 milliárd forint volt az adózás előtti nyereség.


A Szerencsejáték Rt. július végéig 39 milliárd forint nyereményösszeget fizetett ki, a költségvetésnek folyósított adó- és járulékbefizetés pedig 25,5 milliárd forint volt. Tavaly a játékosok 43,5 milliárd forinttal gazdagodtak, az adó- és járulékbefizetés 34,4 milliárd forintot tett ki. A társaság tavaly osztalékkal együtt összesen 49 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe.


Bővül a portfólió


A Szerencsejáték Rt. november végétől új játékot indít, ami jövőre 4-5 milliárd forintos bevételt hozhat. A gyorsjáték kategóriába sorolható, egyelőre még nem nyilvános nevű új játékra sörözőkben, illetve éttermekben is lehet majd fogadni. Ez lényegében azt jelenti, hogy a lottózók hálózata kibővül, hiszen az új pontokon nem csak az új játékhoz, hanem az eddigiekhez is hozzá lehet majd férni.


A vezérigazgató közölte: a társaság 4 ezres jelenlegi terminálhálózata jövőre  400–450-nel bővül. A Kenóhoz hasonló, öt percenként sorsolt játék bevezetésének költsége mintegy 400 millió forint, a terminálok pedig egyenként 1 millió forintba kerülnek.
Székely Gábor a külföldön már bevált új játék megtérülését 4 év alatt várja. Azt ugyanakkor nem tudta megbecsülni, hogy új játékosokat vonz-e majd a gyorsjáték, vagy más játékfajtáktól vesz el piacot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik