Gazdaság

Létszámhiány a bankoknál

A hazai bankokat jellemző hálózatbővítési hullám érezteti hatását humánerőforrás-politikájukban is: a nagyobb hazai szereplők internetes honlapjain több mint száz meghirdetett álláshely található – írja a Világgazdaság. A legtöbb hirdetés az új fiókokba keres munkaerőt.

Az agresszív terjeszkedési politika kezdi éreztetni hatását a foglalkoztatotti létszám alakulásában is – derül ki a lap munkatársai által megkérdezett bankok adataiból. Bár tavaly és a megelőző néhány évben – a hatékonyságnövelő intézkedések miatt – alig vagy egyáltalán nem nőtt a hazai bankoknál foglalkoztatottak létszáma, az idén minden jel szerint megváltozik a helyzet, hiszen csak az internetes banki honlapokon száznál több álláshirdetés található.

A gyorsan növekvő kínálat elsősorban a piacon megindult hálózatbővítési hullámmal magyarázható, hiszen az állásajánlatok között a legnagyobb súlyt az ügyintézői, fiókvezetői, üzletkötői helyek képviselik. A méretbővülés ugyanakkor – ha nem is ekkora mértékben – érezteti majd hatását a back-office területén is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik