Gazdaság

Felére csökkenhet a Sulinet forgalma

admin
admin

2005. 09. 07. 09:07

A tavalyi évhez képest kevesebb, mint a felére, 10 milliárd forintra csökkenhet a Sulinet-program forgalma. Ennek ellenére az Oktatási Minisztérium nem tervezi, hogy lazítana a feltételeken – tudta meg a Napi Gazdaság.

A kereskedők elégedetlenek a nyári bevétellel, ugyanis erősen visszavetette a forgalmat, hogy kikerült a Sulinet-programból a húzóterméknek számító digitális fényképezőgép. A programirodánál arra számítanak, hogy az elkövetkezendő hónapok forgalmával és a Karácsonyi vásárlási szezonban szerzett bevétellel év végére elérhetik a 10 milliárd forintot – ami a tavalyi forgalomnak kevesebb, mint a fele.

Az Oktatási Minisztérium legfeljebb csak korszerűsíti például a kedvezménnyel vehető gépek konfigurációját, de nem tervezi a feltételek könnyítését – mondta el Kovács Péter politikai jogtanácsos.

Az eladások 20-25 százalékát stabilan a számítógép-konfigurációk teszik ki, ami a programiroda szerint hozzájárult ahhoz, hogy a háztartásokban elterjedjen a használatuk. Bár a mostani arányszám – a minden harmadik háztartásban használnak csak számítógépet – alatta marad a környező országokénak. A programiroda véleménye szerint az is oka a lassú növekedésnek, hogy az arra jogosultak nagy része nem használja ki a Sulinet-Express lehetőségeit.


Kovács Péter szerint, csak a pc-penetrációt tekintve rá lehet fogni a programra, hogy sikertelen, ám a Sulinet célja az, hogy adókedvezménnyel kínáljanak olyan eszközöket, amik lehetővé teszik, hogy „a régóta az információs sztrádán utazók” maguk fejlesszék, bővítsék otthoni rendszerüket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.