Gazdaság

265 millió forintot kap a fővárostól a rendőrség

Idén a Fővárosi Közgyűlés 200 millió forinttal támogatja a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, 65 millió forinttal a Rendészeti Biztonsági Szolgálatot (Rebisz) – derült ki az erről szóló közszolgáltatási szerződést aláírásakor.

Demszky Gábor főpolgármester elmondta, a támogatásért aktív közterületi jelenlétet várnak el a rendőrségtől, és az aluljárók rendjének teljes helyreállítását. Az utóbbival kapcsolatban Demszky Gábor elmondta: a BRFK ezentúl állandó járőrszolgálatot tart fenn tizenegy aluljáróban, s visszatérő jellegű ellenőrzést biztosít további ötben.

A főváros az említettek mellett elvárja a közlekedés biztonságának és rendjének fokozott biztosítását, a forgalom folyamatosságának biztosítását, a közlekedés rendjét zavaró vagy veszélyeztető helyzetek gyors és hathatós kezelését.

A főpolgármester hangsúlyozta: elvárják a rendőrségtől a tömegközlekedési sávok, kerékpársávok védelmét és szabálytalan használatuk szankcionálását, az éjszakai forgalom ellenőrzését, és a kiemelt figyelmet a gyalogátkelőhelyek és gyalogosok védelme érdekében.

A jövőben a Rebisz légi járőrei is segítenek információkkal a reggeli és délutáni csúcsforgalom kezelésében, amelyre az idei nagy nyári útfelújítás miatt is nagy szükség lesz.

A közbiztonság növelése érdekében a főváros idegenforgalmilag frekventált pontjain, a budai Várban és a Belvárosban, a polgárok által kiemelten látogatott zöldterületeken, a Városmajorban, a Margitszigeten és a Városligetben, valamint a metróállomásokhoz kapcsolódóan 16 kiemelt gyalogos aluljáróban a jövőben a Rebisz 40 embere járőrözik naponta – mondta a főpolgármester. Az oktatási intézmények környékén pedig a drogmegelőzési ellenőrzésekben vesz részt a Rebisz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik