Gazdaság

51 dollár körül az olaj ára

Péntek reggel már az ötödik napja kúsznak felfelé a nyersolajárak az amerikai olajkészletek váratlan mérséklődésére adott válaszként. Igaz később lefelé mozdultak el a hordónkénti 51 dolláros szintről.

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, júliusi határidőre közép-európai idő csütörtök reggel hordónként (159 liter) 50,90 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS jegyzésében, 11 centtel olcsóbb a csütörtöki New York-i zárónál. A héten a WTI mintegy 6 százalékkal drágult, de még így is 12 százalékkal maradt el az április elején mért 58 dolláros rekordszinttől.

Az ólmozatlan normálbenzin a legközelebbi, júniusi határidőre péntek reggel gallononként (3,78 liter) 1,4520 dollár volt a szingapúri ACCESS-ben, 0,0042 dollárral drágábba csütörtöki New York-i zárónál.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta csütörtök este hordónként Londonban 50,16 dollár volt, a drágulás keddhez képest hordónként 9 cent volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik