Gazdaság

Várakozásoknak megfelelő Graphisoft eredmény

A Graphisoft csoport az idén az első negyedévben 1,14 millió euró nettó eredményt ért el, ami 6,5 százalékos emelkedés a 2004 első negyedévi 1,07 millió eurós profithoz képest. Az eredmény közel azonos az elemzők által várt 1,2 millió euróval.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált, nem auditált eredmény-kimutatás szerint a cégcsoport értékesítési árbevétele 10,8 százalékkal 6,549 millió euróra nőtt. Az üzemi költségek 5,6 százalékkal haladták meg a bázisidőszakit, 4,99 millió eurót tettek ki. A csoport üzemi eredménye 43 százalékkal 804 ezer euróra emelkedett.

A Graphisoft közölte, hogy az árbevétele 76,4 százalékát adó építészeti üzletág továbbra is sikeres, annak ellenére, hogy 2005-ben nem tervezik új verzió kiadását. A Construction (építőipar kivitelezést támogató szoftver megoldások) még a befektetés fázisában van, de itt is jelentős fejlődésre számítanak. Ugyanakkor a létesítménygazdálkodás körüli bizonytalanság negatívan hat a Graphisoft üzleti mérőszámaira.

A Graphisoft saját tőkéje az idén az első negyedév végén 45,372 millió euró volt, szemben az előző évi 44,49 millió euróval. A jegyzett tőke változatlanul 243 ezer euró.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik