Gazdaság

400 embert bocsátanak el idén az MTV-től

Egy hónap múlva 185 munkatárs munkaviszonyát szüntetik meg az MTV-nél, a menedzsment ugyanis a reorganizációs terv szellemében átalakítja a közmédium szervezetét. A Népszava értesülései szerint szeptemberben további kétszáz tévés kerül az utcára.

A köztévé közleménye szerint a szervezeti átalakítás az átlátható és hatékony működést szolgálja, azt, hogy az MTV az új, modern székházába már versenyképes televíziós gárdával költözzön. A törvényi előírásoknak megfelelően a munkavállalói érdekképviseletek vezetőit és a munkaügyi központot tájékoztatták a tervezett lépésekről.

A köztévé nem hozza nyilvánosságra, hogy mennyit költenek a leépítésre. Azt viszont megerősítette Csorba Mária PR-menedzser, hogy ebben az évben várható egy újabb elbocsátási hullám.
Kapuvári Gábor, az MTV üzemi tanácsának elnöke ma ül asztalhoz a menedzsmenttel. Mivel a személyek listáját nem kapta meg, ezért csak az elbocsátás elveiről tudnak tárgyalni. Szerinte a tizenötnapos tárgyalási szakaszban először azt kell megvitatni az üzemi tanáccsal, hogy egyéb gazdasági intézkedéssel nem váltható-e ki a tömeges leépítés.

A lap szerint a köztévé üzleti terve két körben számol elbocsátásokkal, az első hullám májusra várható, ami a dokumentum szerint 437,6 millióba kerül majd, a második, nagyobb leépítési hullámot szeptemberre datálták. Ez értesüléseink szerint 875,2 milliós kiadást jelent. A leépítések révén az első lépcsőben 10, a másodikban további 50 millió forinttal csökkenne az MTV 300 milliós havi bérköltsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik