Gazdaság

Istállók igézetében

Milliók kísérik figyelemmel a száguldó cirkusz, a Forma-1 világát. Nem csoda, hogy a technológiai cégek is gyakran megjelennek szponzorként a technikai sportban.






Istállók igézetében 5

HP Photosmart R607 BMW Williams F1 edition


Kinek? BMW-rajongóknak.
Ára: 349 dollár.
+ Élethű motorhang.
– A gyors elemtöltést segítő dokkolót külön kell megvásárolni.

A HP, a BMW/Williams istálló támogatója, februárban mutatta be – több más új digitális fényképezőgéppel együtt – a HP Photosmart R607 BMW Williams F1 Edition névre hallgató készülékét. A 4,1 megapixeles kamera a csapat színeiben pompázik. Bekapcsoláskor motorzúgást hallhatunk, az LCD kijelzőn pedig egy versenyautó jelenik meg. Az összesen 21-szeres zoommal rendelkező gép a csapat logóját viselő dobozban kerül a vásárlókhoz, amely tartalmaz egy BMW-s fényképezőgéptokot, valamint egy CD-t is, az istállóval kapcsolatos fotókkal, videókkal és képernyővédőkkel. A rajongók várhatóan májustól kezdhetik a kattintgatást.







Istállók igézetében 14

Olympus Ferrari 2004


Kinek? Ferrari-fanatikusoknak.
Ára: 699 dollár.
+ Sokféle fotózási mód.
– Közepes felbontás.

Az Olympus a HP előtt jó néhány hónappal – még tavaly nyáron – rukkolt elő autós fényképezőgépével. Ők a Ferrarit választották, így a kamera tűzpiros színű; a csapat szakemberei együttműködtek a készülék tervezőivel a design megalkotásában. Az Olympus Ferrari 2004 egy ultravékony, 3,2 megapixeles kamera, 3-szoros optikai zoommal. A fényképezőgép használója 22 különböző beépített programmal dolgozhat: az Available Light Portrait móddal például kevés fény mellett is vaku nélkül készíthetünk képeket, míg a Document mód szövegek fényképezésére alkalmas. A különleges csomagolás a fotóstáskán kívül egy eredetiséget igazoló kártyát, Michael Schumacher autogramját, valamint egy fotókkal teli CD-t tartalmaz.







Istállók igézetében 23

Siemens SX1 McLaren Limited Edition


Kinek? McLaren-szurkolóknak.
Ár: 649 euró.
+ Külön menüopció az istálló híreivel.
– Fekete színe ugyan elegáns, de vidámnak nem mondható.

A Siemens a McLaren mellett tette le a garast. A Siemens SX1 McLaren Limited Edition mobiltelefon csillogó feketéje megdobogtathatja a fanatikusok szívét. A kamerával, rádióval és MP3-lejátszóval felszerelt modell speciális változata bekapcsoláskor egy előzésben lévő McLaren-autót mutat, képernyővédőjén pedig Kimi Räikkönen mosolyog. A menürendszer egy McLarenhez kapcsolódó pontot is rejt: itt a csapattal kapcsolatos legfrissebb hírekről tájékozódhatunk. A készülék az autós fotógaléria mellett rövid interjú-videókat is tartalmaz. A csengőhangok között szerepel az elengedhetetlen motorzúgás, a vásárlók pedig Räikkönen autogrammal ellátott fényképét is megkapják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik