Gazdaság

Párkeresők





Twin Factor 

Párkeresők 5

Kinek?

Sztárjelölteknek
Mennyiért? A küldött mms áráért és szolgáltatási díjért
Előnye: Intelligens arcfelismerő rendszer
Hátránya: Erőltetetté válhat csupán kis hasonlóságnál

Nem kellett sokat várni, hogy az okos telefonok (smart phone) terjedésében rejlő üzleti lehetőségekre rámozduljanak a vicces felhasználókat célzó fejlesztőcsapatok. A svéd Softhouse Nordic például Andy Warhol ismert mondását alaposan modernizálva a „mindenki lehet sztár öt mms erejéig” szellemében dobta piacra Twin Factor nevű szoftverét. A sztárjelölt a telefon kamerájával fényképet készít magáról, majd elküldi azt mms-ben a szolgáltató központjába. Az adatbázis összeveti a beérkező képet a híres sztárok fotóival, és hasonlóság esetén öt mms üzenetet küld vissza. Az öt képet egymás után pörgetve, az előfizető szemtanúja lehet annak, miként változik át folyamatosan a hozzá leginkább hasonló hírességgé, miközben azt is a tudomására hozzák, hány százalékban David Beckham vagy Jennifer Lopez a kíváncsi felhasználó.





Serendipity 

Párkeresők 14

Kinek?

Megrögzött partnervadászoknak
Mennyiért? A szoftver 5 dollárért letölthető
Előnye: Megkönnyíti a társkeresést
Hátránya: A túl sok „találat” megzavarhatja a keresőt

Az informatikai kutatások másik, ám ezúttal már amerikai fellegvárában, a legendás bostoni Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatóműhelyében eközben már kereskedelmi bevezetésre alkalmassá érett a nagy Ő megtalálását könnyítő, Serendipity névre keresztelt szoftver. Ezentúl nem fordulhat elő, hogy „az igazi” csak úgy elsétáljon a felkészült mobilos mellett – legalábbis anélkül, hogy a telefon ne jelezzen. Ebben a nagyszabású játékban a társkeresők egy központi adatbázisnak adják meg saját adataikat és az eszményi választott hasonló paramétereit. Ezután már csak arra kell ügyelniük, hogy a gyors adatátvitelre alkalmas telefonjukon mindig bekapcsolva legyen az állandó mobilösszeköttetést biztosító funkció. A készülék a Bluetooth vezeték nélküli átviteltechnika segítségével percenként kétszer „pásztázza” a környező 10 méter átmérőjű területet. Ha érzékeli, hogy a megadott elvárásoknak mindkét fél szempontjából megfelelő másik telefon van a körzetben, a képernyőre kiírt üzenetben értesít a rögtönzött randevú lehetőségéről. Megfontoltabbak kérhetik, hogy a bárpultnál mellettük állók csak akkor kapjanak értesítést, ha legalább a regisztrált barátok barátai közé tartoznak.





 
Párkeresők 23

Foto Fun Pack


Kinek? Játékos képeket kedvelőknek
Mennyiért? 2500 forint
Előnye: Ötletes sémák
Hátránya: Csak Symbian operációs rendszerhez

Aki pedig esetleg idővel belefárad az ilyen kalandos úton megtalált partnerébe, a felnőtt játékok helyett a gyermekkori álmok megvalósításához térhet vissza a brit Iomo Foto Fun Pack nevű szoftverével. Ezzel ugyanis bárki lehet űrhajós. Vagy ha nem a végtelen kozmosz az álma, akkor esetleg a Mikulás, vagy Mona Lisa, vagy akár – kis fantáziával – Abraham Lincoln. A mobil képszerkesztő programba többek között ezeket a sémákat építették be, amelyekre már csak a delikvens arcképét kell ráhelyezni. Az elkészült képekből percek alatt kirakó vagy memóriajáték is készíthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik