Gazdaság

Terminátor 3. – Pénzosztó

Minden idők legdrágább produkciója lesz a Terminátor következő epizódja, amelynek forgatását a hírek szerint áprilisban kezdik meg Hollywoodban. #<#Az Entertainment Weekly című amerikai hetilap értesülése szerint a Halálosztó 3. költségvetése 170 millió dollárra rúg, amely 30 millióval haladja meg a Pearl Harbour című filmre fordított, eddig rekordként nyilvántartott összeget. Terminátor 3. – Pénzosztó 1A The Rise of The Machines (A gépek lázadása) című epizód igazi szenzációját azonban nem is az ár adja, hanem inkább a fejcserék. A szereplők között hiába keressük Linda Hamiltont, az előző epizódokban általa megszemélyesített amazon, Sarah Connor szerepét egyszerűen kihagyták a forgatókönyvből. Edward Furlongot, aki a fiát alakította az első két részben, másik színész váltja fel a Terminátor 3.-ban. Mindezt tetézi, hogy leváltották James Cameron rendezőt is: a harmadik halálosztót rendezőként Jonathan Mostow jegyzi.

Arnold Schwarzenegger azért maradt, és persze ezt honorálják is neki, az egykori osztrák testépítőbajnok minden idők leghatalmasabb gázsiját veszi fel, bennfentes hollywoodi körök szerint 30 millió dollár üti a markát, vagyis kétszer annyi, mint amennyit a második részért kapott, s 5 millióval több eddigi rekordjánál, amelyet öt éve állított fel a gonosz szerepével a Batman és Robinban.

Az új rendező munkáját 5 millió dollárral jutalmazzák a producerek. A befektetők talán nem alaptalanul bíznak a busás megtérülésben. A Halálosztó első két része eddig 560 millió dollár bevételt termelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik