Gazdaság

HETI PORTFÓLIÓ – Részvénydömping

Optimista a részvénypiac idei várható teljesítményével kapcsolatban az ING Barings elemzője, Vilics Ildikó ezért az ajánlott portfólióban 90 százalékos részvényarányt állított össze. A kedvező és javuló makrogazdasági környezet és a növekvő vállalati profitok szerinte lehetőséget teremtenek a BUX év végéig tartó folyamatos, lassú emelkedésére, várakozásai szerint egészen 11 ezer pontig. A kedvező tendenciákra a nemzetközi piacok árfolyammozgásai jelenthetnek veszélyt.

Az egyéves időhorizontra ajánlott portfólió legnagyobb részét – 28 százalékát – a Mol adja, az elemző szerint ez a leginkább alulértékelt blue chip a hazai tőzsdén. A gázüzletág veszteségeit is figyelembe véve, a részvény fundamentálisan alulértékelt, a befektetők túlreagálták a Mol regionális terjeszkedési terveiből és a gázárszabályozás kockázataiból fakadó bizonytalanságot. A jelenlegi 5 ezer forint körüli árfolyamon a további árfolyamesés kockázata kicsi.

A Matáv a vártnál kissé jobb negyedéves eredményei publikálásával meggyőzte a befektetőket arról, hogy a magas profitelvárásokat is képes teljesíteni. A cég erős mobiltelefon- és internetpiaci pozíciói biztosíthatják a növekedési lehetőségeket a társaság számára a jövőben is. A BorsodChem termékszerkezete – az MDI és TDI termelés növekedésének következtében – a kevésbé ciklikus termékek irányába tolódik el. Ennek pozitív hatásait még csak részben árazta be a piac, ezért az ING Barings szakembere további árfolyam-emelkedésre számít. A Richter a nyugat-európai piacokon elért meglepően jó teljesítménye miatt került a portfólióba. Igaz, az említett siker nagy részét már tükrözi a jelenlegi részvényárfolyam. A portfólió 12 százalékát a NABI részvényei teszik ki, a papír részvénypiaci súlyát jelentősen meghaladó mértékben. Ez az ING Barings elemzőjének az Optare-akvizícióval kapcsolatos pozitív várakozásait tükrözi. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik