Gazdaság

BÉCSI RANDEVÚ – Meztelenül a Kunsthallenál

Jöjjön meztelenül vasárnap, október 10-én pontban 6 óra 20 perckor a múzeumi negyedbe, hogy részt vegyen Spencer Tunick installációjában – ezzel a szöveggel küldte szét meghívóit a bécsi hölgyeknek az amerikai művész “project space” elnevezésű akciójának szervezője, a bécsi Kunsthalle.

A művész meztelen emberi testek elrendezésével nagy viharokat váltott ki már korábban is. Kérésére már nem egyszer meztelenül álltak rendelkezésére az önkéntesek, néha egyszerre több százan is, például a New York-i Fifth Avenue-n, a Rockefeller Center előtt, vagy a Broadway kellős közepén. Egy Maine állambeli repülőtéren 1200 meztelen embert rendezett el úgy, mintha a testekből álló tenger hullámozna. “Alkotásait” lefényképezi.

Régebben a rendőrség megszakította akcióit, háromszor le is tartóztatták, de hol vannak már azok az idők…

A bécsi rendezvényt a Kunsthalle hivatalosan bejelentette, sőt maga a rendőrség gondoskodik arról, hogy az érintett főútvonalat rövid időre le is zárják a forgalom előtt.

“Tudjuk, hogy hideg lesz: Ön csak néhány percig lesz meztelen. Az egész esemény nem tart tovább 30 percnél” – áll a meghívóban. A hölgyeket arra kérik, hogy ne viseljenek sem ékszert, sem szemüveget vagy órát, viszont legyen náluk meleg, kényelmes ruha.

A vállalkozó kedvű szereplők jutalma: egy-egy példány az installációról korlátozott számban készülő, a művész által szignált fotóból. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik