Gazdaság

FŐVÁROSI TERVEK – Gödörperspektíva

Megkapta a múlt hét végén a Fővárosi Önkormányzat azt a szakértői jelentést, amely az Erzsébet téri gödör utóhasznosítási lehetőségeit tartalmazza. A Főber Rt. által készített tanulmány az eredeti állapot helyreállítása mellett kitér a többszintes mélygarázs építésével összefüggő kérdésekre, illetve egy kulturális szolgáltató központ létesítésére is. A terület előkészítése és az eddigi építési költségek több mint 1,3 milliárd forintot emésztettek fel.

A főváros által a Nemzeti Színház céljára az államnak ajándékozott telket november 6-ig vissza kell kapnia az önkormányzatnak. Arról, hogy milyen formában kéri vissza a város a földterületet, május végén dönt a közgyűlés.

Az viszont már eldőlt, hogy a Fővárosi Önkormányzat azonnal megkezdi a 4-es metró alagútjának fúrását, ha a bíróság a júniusban várható másodfokú ítéletében ismét a fővárosnak ad igazat az állammal szemben indított perében. Mint arról Demszky Gábor főpolgármester egy szakmai fórumon beszámolt, a főváros forrásaiból az alagút fúrása elkezdhető, ezért a további időveszteség elkerülése érdekében hozzálátnak a munkálatokhoz. A rendezvényen az is elhangzott, hogy a jövő év második felétől – leromlott műszaki állapota miatt – megkezdik a Margit-híd felújítását. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik