Gazdaság

MAC LINE KFT. – Szegedi próféták

Minősített kiállításszervező címet kapott az ipari tárcától tavaly a Mac Line Kft. A szegedi társaság még ugyanebben az évben elnyerte két I. kategóriás külföldi rendezvény - a Bukaresti Ipari Vásár és a Szabadka Tavaszi Nemzetközi Vásár - kizárólagos szervezési jogát is.

A Mac Line Kft. 1993-ban, a Csaba Expo megszervezésével jelent meg először a piacon. Kezdeményezésük sikeres voltát bizonyítja, hogy a “szomszédvár” Békéscsabán azóta is évről évre megtartják ezt a rendezvényt. A cég még ugyanabban az esztendőben Tiranában, majd Szalonikiben debütált magyar kiállítások szervezésével. Nevezetes esemény volt Csongrád megye bemutatkozása a kölni német-magyar csúcstalálkozó idején. A Mac Line fiatal menedzsergárdája 1994-ben Hollandiában szervezett dísznövény-kiállítást, s az embargó ellenére “betört” Jugoszláviába is: kétszáz magyar céget vitt ki a belgrádi vásárközpontba, melytől 1995 óta megkapta a magyarországi képviselet jogát. A társaság ugyancsak élénk kapcsolatot tart Romániával: a Csíkexpón való részvétel mellett rendszeresen szervez magyar árubemutatókat Székelyudvarhelyen és Brassóban, az idén pedig Bukarestben kapott kizárólagos szervezési jogot.

A Deli Zoltán és Pigniczki Ferenc ügyvezető igazgatók által irányított csapat tagjai előzetesen mindig kifaggatják a kiállítani szándékozókat, hogy milyen üzleti céljaik vannak a bemutatkozásra kiválasztott régióban. Megismerik ügyfeleik adottságait, s körülnéznek a helyszínen is, hogy tájékozódjanak az ottani lehetőségekről, igényekről. A siker titka, hogy naprakész információik legyenek az adott térség, illetve ország befektetési viszonyairól. Ez a tevékenység különösen Erdélyben vezetett eredményre az elmúlt években.

Sajátos magyar vonásként értékeli a cég vezetése azt a tényt, hogy idehaza elsősorban nem a csongrádi övezetből, hanem a Dunántúlról, Budapestről és az Alföld észak-keleti megyéiből tudtak eddig üzletfeleket verbuválni. De hát – mint Deli Zoltán mondja – senki sem lehet próféta a saját hazájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik