Élet-Stílus

Till Attila: Nem okoz lelkiismereti problémát bemennem a TV2-be dolgozni

TV2
TV2
Azt mondja, bonyolult a viszonya a csatornával.

Hétfőn jelent meg az az interjú, amit Till Attila a Telexnek adott, és amiben többek között arról is beszélt, miért nem fekete-fehér a viszonya a TV2-vel.

Nem okoz lelkiismereti problémát bemennem a TV2-be dolgozni. 22 éve dolgozom a csatornánál, bonyolult ez a viszony, aminek sok jó rétege van. Nem fekete-fehér a viszonyom a TV2-vel. Persze, ha tisztán politikai szemszögből nézem, szíve joga mindenkinek, hogy ítéletet mondjon a TV2 felett

– mondta a munkahelyéről a műsorvezető, akinek nincs pontos válasza arra, miért marad úgy a csatornánál, ha sok leadott anyaggal egyáltalán nem ért egyet.

Nem gondolja, hogy kettősség lenne abban, hogy miközben fontos társadalmi problémákat feldolgozó filmeket készít, nagyszabású show-műsorok vezetésével ő is hozzájárul ahhoz, hogy a kormánypárti TV2-nek minél nagyobb legyen a nézettsége.

Szerintem meg kell nézni az adott embert, hogy milyen halmaz. Nem tudom elhinni, hogy nem lehet látni az ember közepét, lényegét. Nem hiszem, hogy az én lényegem annyira hazug lenne. Én olyan egyszerű képlet vagyok, hogy csak na.

A tévézés jövőjével kapcsolatban azt mondta, a tévét már tíz éve temetik, de a médium mégsem hal meg. Ennek oka, hogy a legtöbben nem eszközként, hanem társként tekintenek rá, amiben ott van a világ.

„Sok embernek, családnak szüksége van erre a zajra. A tévé egy olyan entitás, ami ha megy, akkor jobb, könnyebb az élet bizonyos embereknek. Ezért nem halt meg a televízió, életben tartja ez a szükséglet” – fogalmazott Till Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik