Élet-Stílus

„Az is kizáró ok, ha valaki szenvedélybeteg” – kulisszatitkokat osztott meg Az Árulók kreatív producere

RTL
RTL
Nyári Gábor elárulta, milyen kiválasztási folyamatokon kell átesniük azoknak, akik részt szeretnének venni a 12 napon át tartó játékban.

Szeptember végén startolt el Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban új évada. A műsorral kapcsolatban nemrég Nyári Gábor szenior kreatív producer osztott meg kulisszatitkokat a Best magazinnal. Mint elárulta, a kiválasztási folyamat hónapokon át tart, az idei évad munkálatainak január másodikán álltak neki és végül csak májusban kristályosodott ki, mely hírességek vághatnak bele a játékba.

Nagyjából 150 embert hívtunk be. Első körben egy másfél órás beszélgetést tartottunk, ez egyfajta rapid pszichoterápiaként írható le. Itt már nem finomkodunk, igyekszünk nagyon gyorsan a lehető legmélyebbre ásni. Nem elsősorban jó történeteket keresünk, inkább arra vagyunk kíváncsiak, az illető mennyire látja jól saját magát és a környezetét

– mesélte Nyári.

Az első válogatót követően 40-en maradtak, ők mehettek tovább a második körre, melynek alkalmával olyan társasjátékot játszottak, ami kísértetiesen hasonlít a műsorra.

Főleg azt vizsgáljuk, hogy az ott ülők mennyire képesek színlelni, manipulálni, egy olyan álarcot viselni, ami adott esetben teljesen idegen tőlük. Volt olyan jelölt, aki mindenáron ragaszkodott az ártatlansághoz. Ez azért volt számunkra intő jel, mert azt éreztük, nem akar kilépni a szerepéből, esetleg félti a megítélését.

A végső rostát egy pszichológiai alkalmassági teszt jelenti, amelyhez idén 22 potenciális versenyző jutott el.

Volt néhány jelölt, aki itt vérzett el. Egyrészt mentálisan stabilnak kell lenni ehhez a játékhoz, hiszen iszonyú a pszichikai igénybevétel 12 napon keresztül. Másrészt az is kizáró ok, ha valaki szenvedélybeteg. Erre is volt példa, de ilyenkor minden esetben a pszichológusok véleménye dönt.

A beszélgetés során a kreatív producer azt is megosztotta, hogy noha első körben a készítők döntenek arról, mely játékosok legyenek ártatlanok illetve gyilkosok, a szereplők preferenciáit is figyelembe veszik.

Megkérdezzük őket még a játék előtt, és Attila [Árpa Attila – a szerk.] közvetlenül a kerekasztalt megelőzően is beszélget velük, ebből láthattak is jeleneteket a nézők. A tavalyi évadban előfordult olyan eset, hogy valaki meggondolta magát. Survivor Feri előzetesen, a játékostársait látva, úgy döntött, inkább ártatlanként vágna bele, és ezt tiszteletben is tartottuk. Az elején még bárki meggondolhatja magát

– árulta el Nyári, hozzátéve: a műsor forgatókönyve ezután saját magát írja, és gyakran a készítőket is meglepik a fordulatok. Utóbbira egy példát is hozott:

Kicsit tartottunk attól, hogy megoldhatatlan feladat elé állítjuk a gyilkosokat, amikor egy nyílt színi mérgezést kértünk tőlük. Álmunkban sem gondolok volna, hogy Heni [Dér Heni – a szerk.] ilyen parádésan megoldja. Az a rész minden várakozásunkat felülmúlta. Írni sem lehetett volna ilyet.

Best
Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik