Élet-Stílus

Itt a fordítógép: a nyelvtudás hiánya már idős korban sem akadály

Vasco
Vasco
Egy külföldi utazás nem csak a fiatalok előjoga: idős korban ugyanúgy lehet és fontos lenne élményeket szerezni, más kultúrákkal ismerkedni, ismeretlen ízeket kóstolni az országhatáron kívül is. Az idősebb korosztályt gyakran akadályozza ebben a nyelvtudás hiánya, ám 2024-ben már erre is van megoldás.

Nem könnyű egy másik nyelven megszólalni

Miközben más, külföldi utazók mindenféle gátlás nélkül beszélik bármelyik nyelv „konyhanyelvi” verzióját, miközben kézzel-lábbal magyaráznak, és más idegen nyelvből vett szavakkal egészítik ki a mondandóját, mi, magyarok gyakran azt tanultuk az iskolában, hogy csak akkor szólalhatunk meg idegen nyelven, ha kizárólag tökéletes nyelvtannal és kiejtéssel beszélünk.

Az idősebb korosztályban pláne gondot okozhat a nyelvtudás hiánya, vagy ha beszélnek is egy adott idegen nyelvet, sokan egyszerűen nem mernek megszólalni rajta. Ennek oka lehet egyrészt az önbizalomhiány: félnek attól, hogy hibáznak vagy nem tudják magukat helyesen kifejezni; a hiányos nyelvtudás, ami félreértésekhez vezethet és a fent említett kulturális gátlások. De egyeseket érhettek korábban rossz élmények is, például ha kinevették vagy kellemetlen helyzetbe kerültek hibázásuk miatt.

Ezek a tényezők együttesen vagy külön-külön is megnehezíthetik, hogy valaki megszólaljon egy idegen nyelven, még akkor is, ha egyébként érti a nyelvet és képes lenne kommunikálni.

A 24.hu olvasóinak most 15% kedvezmény jár Vasco Translator V4 és M3 fordítógépekre a 24TRAVEL15 promóciós kóddal.

Modern korban élünk, van megoldás egy ilyen problémára

Pár évtizede, szüleink, nagyszüleink talán el sem tudtak képzelni olyan szerkentyűt, ami az egyik nyelvet lefordítja a másikra. Mára azonban ez már csak pusztán technikai kérdés maradt, hiszen maga a készülék bárki számára elérhető. A Vasco Translator V4 fordítógép egyszerű használatával és tűpontos fordítási hanggal olyan szabadságot ad bárki számára külföldön, amire mindig is vágyott. Mostantól senkinek sem kell félnie az utcatáblák, a tájékoztató feliratok, az étlap, a menetrend vagy a múzeumi kiírás értelmezésétől.

Mit tud a Vasco Translator V4 fordítógép?

Amellett, hogy az Európai Unióban tervezett és programozott Vasco Translator V4 fordítógép 108 nyelvet képes fordítani, az egyik legvonzóbb tulajdonsága az élethosszig tartó ingyenes és korlátlan internet-hozzáférés, amely közel 200 országban érhető el. A beépített SIM-kártyának köszönhetően a fordítógép világszerte kapcsolatot létesít a mobilhálózat-szolgáltatókkal. A gép további különlegessége, hogy a dialektusok között is képes különbséget tenni, 96%-os fordítási pontossággal fordít, mindezt pedig fél másodpercnél is rövidebb idő alatt teszi. A Vasco Translator V4 fordítógép a fénykép alapú illetve az élőbeszédes fordítás mellett ún. MultiTalk alkalmazással is bír, amely lehetővé teszi a csoportos beszélgetések lefordítását is. Az már csak hab a tortán, hogy rendelkezik magyar nyelvű ügyfélszolgálattal is.

Vasco

Idős korban alapvető fontosságú lenne élményeket gyűjteni

A senior kor még nem ok arra, hogy az ember hátralévő életét lakása négy fala között töltse. Az idős korban szerzett külföldi élmények csakis gazdagítják az utazót, elősegítik a fizikai és mentális egészséget, és hozzájárulnak az általános jólléthez. Akinek egészsége és lehetőségei engedik, érdemes új helyek felfedezésével feldobnia a nyugdíjas éveket, a Vasco Translator V4 fordítógéppel pedig már a nyelvi akadályok is megszűnnek.

  • Mentális egészség: más kultúrák megismerése és a szokatlan élmények serkentik az agyműködést, ami hozzájárulhat a mentális frissesség megőrzéséhez, csökkentve az időskori kognitív hanyatlás kockázatát.
  • Fizikai aktivitás: az utazás gyakran mozgással jár, akár sétálás formájában is, ami segíthet az idősek fizikai aktivitásának fenntartásában, javítva általános egészségi állapotukat.
  • Társas kapcsolatok: az utazások során lehetőség nyílik új emberekkel találkozni és barátságokat kötni, ez hozzájárulhat a magány és az elszigeteltség érzésének csökkentéséhez, ami gyakori probléma lehet idősebb korban.
  • Életminőség javítása: az élmények gazdagítása és az új kultúrák, ételek, tájak felfedezése pozitív érzéseket és örömöt hozhat, ami növeli az általános elégedettséget.
  • Önfejlesztés és tanulás: az utazás lehetőséget ad arra, hogy az idős emberek is folyamatosan tanuljanak, bővítsék látókörüket, és új készségeket szerezzenek, akár nyelvi, akár kulturális téren.
  • Nosztalgia és emlékek gyűjtése: az új élmények gazdagítják az élettörténetet, ami később szép emlékként szolgálhat. Ezek az emlékek tovább emelhetik az élet értékességét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik