Videóra vették, amint elhitetik egy amerikai férfivel, hogy Írországban nincs Google

A naiv, ám segítőkész férfi azt is „megtudta” az ír nőktől, hogy a szigetországban egy hét hat napból áll, így ott nincs szerda.

Ír nők egy csoportja azzal szórakoztatta magát, hogy egy amerikai férfivel elhitették, Írországba az internetnek csak egy apró szelete jutott el, és bár Snapchatet már két éve használnak, a Google-ről még csak nem is hallottak – írja a Mirror.

Nemrég arról írtunk, hogy egy civilizációtól elzártan élő amazóniai törzshöz eljuttatták az internetet, ami után hamar elért a közösséghez az agresszív pornó és az online csalások. Egy amerikai férfi hasonló helyzetben érezhette magát, csak épp a másik oldalról, mikor fiatal írek egy csoportja úgy tett, mintha a Google ismeretlen fogalom lenne számukra, amelynek rejtelmeibe a turista elsőként a világon vezethette be a körülötte lévőket.

A közösségi médiában azóta vírusként terjedő videón az látható, amint a gyanútlan férfi megpróbálja megismertetni a közelében ülő nőkkel a digitális világot, akik szájtátva hallgatják az internetes böngészés alapjairól szóló bevezetőjét. A felvételen az amerikai turista azt mondja, nem tudja, pontosan hogyan írja le nekik, mi az a Google, de tömören arról van szó, hogy bármit beírhatnak a keresőmotorba, majd az egyik nő javaslatára bepötyögi a telefonjába a pálmafa kifejezést. Ezután lelkesen mutatja a nőknek, hogy a különböző weboldalakra kattintva információkat kaphatnak a pálmafákról, valamint ha úgy tartja kedvük, fotókat is nézegethetnek róla. Az egyik nő, Niamh Courtney „megdöbbenésében” azt posztolja a Snapchatre – ami állításuk szerint két évvel ezelőtt robbant be hazájukba -, hogy

Ez a srác azt mondja, hogy megnézhetjük a telefonjában ezt a Google nevű dolgot, és bármit kereshetünk rajta.

Az X-re is feltöltött videó alatti kommentekből kiderül, a nők azt is elhitették segítőkész beszélgetőtársukkal, hogy Írországban hat napból állnak a hetek, és náluk a szerda nem egy létező nap.

@lilyhennessy1

No google in ireland 💩

♬ original sound - Lily Hennessy