Élet-Stílus

Galambos Lajos elmondta, miért volt szüksége arra, hogy magánmentővel vonuljon börtönbe

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
Bevallása szerint nem rosszullét állt a háttérben.

Galambos Lajos jelenleg reintegrációs háziőrizetben van, a múlt héten szabadult a baracskai büntetésvégrehajtási intézetből, ahová tavaly áprilisban vonult be, hogy megkezdje letöltendő börtönbüntetését, miután 2022 decemberében a Budapest Környéki Törvényszék három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a gáz-, víz- és áramlopási ügyében. Bevonulása után a zenész öccse, Galambos István azt mondta, aggódik bátyja egészségéért, aki akkor állítása szerint két műtétre is elő volt jegyezve, amiből az egyik halaszthatatlan.

Miután a börtönben átesett a kötelező egészségügyi vizsgálaton, a zenészt a gyengélkedőre vitték, tüdőbetegsége miatt azonban kórházi kivizsgálásra is szüksége volt, amit Budapesten végeztek el. Galambos Lajos nemrég Hajdú Péternek adott interjút, a Frizbi ma megjelenő különkiadásából most a Blikk kapott meg részleteket, melyekből kiderült, hogy a trombitást teljes titokban, a büntetés-végrehajtás járművével, bilincsben és őrizet alatt szállították a fővárosba.

A bv mindent megtett annak érdekében, hogy a betegségeim kezelve legyenek. Ennek ellenére én egy magánklinikára jártam korábban, és ezt nem tudta a bv biztosítani, de a Péterffybe kiszállítottak például. Teljes diszkrécióval meg tudták oldani, szerintem nem látott ott senki. Beállt a bv-s autó, őrökkel és bilinccsel érkeztem

– mondta a műsorban Galambos, aki azt is elárulta, hogy a budapesti kórházban megállapították, hogy műtétre van szüksége, állapota viszont speciális altatást igényelt volna, amit ott nem tudtak biztosítani.

Azt a műtétet, amire nekem szükségem lenne, elvégzi a Péterffy kórház, de az egyéb preparáló és hozzátartozó dolgokat nem tudja elvégezni. Az én esetemben az altatás is egy bonyolult téma, ezért csak speciális altatóorvos jelenlétében javasolták a műtétet.

A történtek után Galambos saját bevallása szerint a bíró tanácsára a büntetése felfüggesztését kérte, hogy egy megfelelő intézményben áteshessen a szükséges beavatkozáson, majd a lábadozása után visszatérjen, hogy leülje a büntetése hátralévő részét, ám ezt végül nem engedélyezték – 14 hónapos benntartózkodása után viszont már sürgőssé vált az életmentő operáció, amit a jelenlegi reintegrációs időszak során tervez elvégeztetni.

A mulatós zenész úgy véli, a COPD nevű tüdőbetegsége és a tüdőtágulata minden bizonnyal a sokéves trombitálás miatt alakult ki. A beszélgetés során arra is kitért, miért volt szüksége arra, hogy magánmentővel vonuljon börtönbe.

Azt gondolom, nem volt teljesíthető, hogy egy oxigénpalackkal és egy apnoékészülékkel úgy vonuljak be, hogy a vállamon beviszem… nem is bírok el egy ilyen nagy palackot. Ez volt az oka, nem az, hogy rosszul voltam

– tette hozzá.

Kapcsolódó
Galambos Lajos szabadult: Az ismeretlenbe, a bizonytalanba kellett kijönnöm
Elérzékenyült, mikor közölték vele szabadulása hírét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik