Élet-Stílus

Most az Ubernek ment neki a plus size influenszer

Jae'lynn Chaney kénytelen magával vinni egy hosszabbítót, pedig szerinte a telekocsis cégeknek ezt ingyen kellene biztosítaniuk a méretesebb utasoknak.

Ismét hallatott magáról a világ egyik legnépszerűbb plus size influenszere, Jae’lynn Chaney most az Uber és a Lyft sofőrjeit tette helyre – szúrta ki a Daily Mail.

A közösségi médiában Jae Bae néven szereplő nő azt követelte a két társaságtól, hogy biztosítsanak biztonságiöv-hosszabbítót a „nagy méretű utasok” számára.

Jae’lynn Chaney hétfőn tett közzé egy videót a TikTokon, amelyben azzal érvelt, hogy a méretesebb embereknek is biztonságban kell utazniuk, ezért arra kérte a telekocsis cégeket, hogy utasítsák a sofőrjeiket, hogy biztosítsanak legalább egy hosszabbítót az autóikban.

@jaebaeofficial Every time I use a ride share, I’m forced to go without a seatbelt because no belt extenders are available. This is a common issue for many plus-size individuals. This isn’t just inconvenient—it’s unsafe. It should be mandatory for ride shares to provide at least one seatbelt extender per vehicle. Companies should reimburse drivers for the cost, which averages around $20. Although I always bring a “universal” seatbelt extender with me, they often don’t work. If each driver carried at least one seatbelt extender specifically fitted for their vehicle, this problem could be eliminated. Safety for all sizes SHOULD NOT be optional. Agree?⁣ •⁣⁣ •⁣⁣ •⁣⁣ #PlusSizeTravel #PlusSizeTravelStruggles #PlusSize #PlusSizeTravelBlogger #BeltExtender #SeatbeltExtender #SeatbeltExtenders #Fyp ♬ A Bar Song (Tipsy) - Shaboozey

Ez sok molett embernél gyakori probléma!

– írta a videó feliratában.

A nő elmondta, a rövidebb öv nem csak kényelmetlen, de nem is biztonságos számukra. Chaney elárulta, mindig visz magával egy univerzális biztonságiöv-hosszabbítót, de ezek gyakran nem működnek, annak ellenére, hogy „univerzálisként” hirdetik. Hozzátette, hogy az olyan cégeknek, mint az Uber és a Lyft, ingyen kellene biztosítaniuk a biztonságiöv-hosszabbítót, amely egyébként 12 dollárba (kb. 4300 forint) kerül az Amazonon.

A kommentelők túlnyomó többségének nem tűnt szimpatikusnak a nő hozzállása, sokak szerint nem a telekocsis cégek, hanem ő maga a probléma.

Ha hosszabbítóra van szükségünk a biztonsági öv használatához egy autóban, az annak a jele, hogy fogyni kell!

– írta egy hozzászóló.

Chaney-t nem hatják meg a kritikák, tovább folytatja a harcát.

A nő tulajdonképpen az elsőszámú plus size aktivistának számít. Az influenszer tavaly októberben arról beszélt, hogy ki kellene szélesíteni a folyosókat a szállodákban a túlsúlyosabb emberek miatt, illetve azt is szeretné, hogy strapabíróbb ágyak és XL-es fürdőköpenyek legyenek a hotelekben.

Nemrég írtunk róla, hogy az influenszer felszólította az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatalt is, hogy repülés közben biztosítson akár három szabad ülést a méretesebb személyeknek. Chaney már 2023 áprilisában elindított egy petíciót az ügyben, az 50 ezer aláírásból eddig picivel több, mint 39 ezer jött össze. A napokban pedig arról számoltunk be, hogy beszorult egy forgóajtóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik