Élet-Stílus

A plus size influenszer extra üléseket követel a repülőgépeken, azt mondja, isten üzenetét közvetíti

Jaelynn Chaney szerint rengeteg „zsírfób” van a világban, petíciót is indított, hogy a testesebb embereket ne különböztessék meg.

Egy plus-size influenszer kényelmetlenül érzi magát, ha repülőgéppel kell utaznia, ezért extra helyeket követel magának – írja a Daily Mail.

Jaelynn Chaney, akit Jae Bae néven ismernek a TikTokon, hétfőn töltötte fel az erről szóló videót a közösségi oldalára, ahol egyébként több mint 135 ezer követője van.

Igen, Isten azért küldte ezt a kövér köcsögöt, hogy feldühítse a világot, és változtasson!

– írta a videó mellé. Chaney azt kérte a követőitől, hogy támogassák őt, hogy a méretesebb utasoknak biztosítsanak extra ülést a repülőgépeken, hogy együtt harcoljanak „zsírfóbok” ellen.

@jaebaeofficial As a plus size traveler, I know firsthand how uncomfortable and unsafe it can be to squeeze into a tiny airplane seat. That's why I believe that every plus size traveler should have access to a free second or even third seat on an airplane if needed. This isn't about asking for special treatment or luxury accommodations. It's simply about ensuring that all travelers have enough space to travel comfortably and safely, without fear of being discriminated against because of their size. I'm not alone in this opinion - many people agree that plane seats are too small even for the average person. By signing my petition and sharing it with your friends and family, you can help us work towards a more inclusive and accommodating air travel experience for everyone. Let's stand together and make some real change in the industry. To sign the petition check out the link in my b!0. You can also find the petition at change.org/plussizetravel #plussizetravel #plussizetraveltok #travelingwhilefat #flyingwhilefat #fattravel #accessibilityforall #inclusivitymatters #bodyequalityintravel #inclusivetravel #fyp ♬ Beautiful - Soft boy

Chaney azt mondta, a kövérséget démonizálják a világban, ezért „dacos cselekedet” fellépni ez ellen. Szerinte kettős mércét alkalmaznak a gépeken, ha egy sovány emberek nem férnének el és kényelmetlenül éreznék magukat, akkor mindenki empátiával viszonyulna feléjük, ő viszont teljesen más magatartással találkozik, amikor szóvá teszi a helyhiányt.

Ez ékes példája annak, hogy a társadalomban egyenlőtlen bánásmóddal kell szembenézniük a kövér embereknek.

– mondta, hozzátéve, hogy maximálisan eltökélt a „zsírfóbia” és küzdelemben, nem hátrál meg, és továbbra is tervezi, hogy provokálni fog és változást fog követelni.

A plus size influenszer felszólította az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatalt, hogy repülés közben biztosítson akár három szabad ülést a túlsúlyos személyeknek.

Chaney nem most szólalt meg először a témában, már 2023 áprilisában elindított egy petíciót az ügyben, de az 50 ezer aláírásból egy évvel később csak közel 40 ezer jött össze.

Az influenszer nem csak a repülőgépeken csinálna forradalmat, tavaly októberben arról beszélt egy videóban, hogy ki kellene szélesíteni a folyosókat a szállodákban, illetve azt is szeretné, hogy strapabíróbb ágyak és XL-es fürdőköpenyek legyenek a hotelekben.

Az influenszernek mégis van oka az örömre, nemrég bejelentette, hogy négy év után először repült oxigénpalack nélkül. Azt mondta, korábban kiegészítő levegőre volt szüksége pulmonális hipertóniája (magas vérnyomás a tüdőerekben) miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik