Élet-Stílus

Az Instagram figyelmeztető szöveget írt ki Katalin hercegné családi fotója alá

Max Mumby / Indigo / Getty Images
Max Mumby / Indigo / Getty Images

Manipuláció lehetőségére hivatkozva több nemzetközi fotóügynökség is visszavonta kiadásából azt a hivatalos fotót, amely vasárnap jelent meg Katalin hercegnérőlVilmos brit trónörökös feleségéről. Ez volt az első kép, amelyet a hercegnéről januári műtétje óta hivatalosan közzétettek. Három gyermekével látható azon, anyák napja alkalmából készítette a fotót Vilmos herceg.

Ugyanakkor három globális hír- és fotóügynökség, az Associated Press (AP), a Reuters és az AFP egyaránt visszavonta kínálatából a képet. Az AP indoklása szerint „közelebbről megvizsgálva úgy tűnik, hogy a közlő manipulálta a képet”. Az ügynökség a BBC által idézett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a fénykép nem felel meg a cég fotónormáinak. Az AP elsősorban Sarolta hercegnő bal kezének elhelyezkedését nevezte vitathatónak.

A hercegné – aki továbbra sem bukkant még elő rejtélyes hasi műtétje óta – elnézést kért a szerkesztésért, amit állítólag ő követett el:

Mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel. Szeretnék elnézést kérni a tegnap megosztott családi fotó okozta zavarokért. Remélem, minden ünneplőnek nagyon boldog anyák napja volt. Katalin

Mint arról a TMZ beszámolt, az Instagram-poszt alatt már megjelent egy figyelmeztetés is a felhasználók felé. Egy kis háromszögben lévő felkiáltójellel jelzik, hogy a kép hamisságot tartalmazhat.

Mobilalkalmazásban és asztali gépen is ugyanazt a figyelmeztetést kapjuk. Az EFE Verifica egyébként egy spanyol cég, mely ilyen ellenőrzésekre szakosodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik