Szórakozás

Katalin hercegné bocsánatot kért a képért, amivel több nemzetközi fotóügynökségnek is baja volt

Simon Bruty / Anychance / Getty Images
Simon Bruty / Anychance / Getty Images
Több dolog is kifogásolható volt a képen.

Manipuláció lehetőségére hivatkozva több nemzetközi fotóügynökség is visszavonta kiadásából azt a hivatalos fotót, amely vasárnap jelent meg Katalin walesi hercegnérőlVilmos brit trónörökös feleségéről. Ez volt az első fotó, amelyet a hercegnéről januári műtétje óta hivatalosan közzétettek.

A BBC hétfőn azt jelentette, hogy három globális hír- és fotóügynökség, az Associated Press (AP), a Reuters és az AFP egyaránt visszavonta kínálatából a fotót. Az AP indoklása szerint „közelebbről megvizsgálva úgy tűnik, hogy a közlő manipulálta a képet”. Az ügynökség a BBC által idézett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a fénykép nem felel meg a cég fotónormáinak. Az AP elsősorban Sarolta hercegnő bal kezének elhelyezkedését nevezte vitathatónak.

A Kensington-palota hétfő hajnalig nem kommentálta az ügyet, ám hétfő délelőtt Katalin hercegné az X-en írt az eset kapcsán:

Mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel. Szeretnék elnézést kérni a tegnap megosztott családi fotó okozta zavarokért. Remélem, minden ünneplőnek nagyon boldog anyák napja volt. Katalin

A fényképen a mosolygó hercegné és három gyermeke, György és Lajos herceg, valamint Sarolta hercegnő látható. Katalin egy kerti székben foglal helyet, balján Sarolta a szék karfáján ül, mögötte György, jobbján Lajos áll. A képhez csatolt rövid nyilatkozatban Katalin köszönetet mond azokért a jókívánságokért, amelyeket az elmúlt két hónapban kapott. A fotót a palota tájékoztatása szerint Vilmos készítette a múlt héten.

Kapcsolódó
Visszavonták a műtétje utáni első fotót Katalin hercegnéről
Photoshop miatt a kép nem felel meg a nagy fotóügynökségek normáinak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik