Élet-Stílus

Órákat késett a gép, mert egy utas érméket dobott a hajtóműbe

Az eset nem egyedi, az utóbbi években több kínai utas is megszórta pénzzel a repülőket.

Jelentős késéssel tudott csak felszállni a China Souther Airlines CZ8805-ös járata a kínai Sanyából, mert az egyik utas érméket dobált a hajtóműbe – számolt be az esetről a CNN. Az utasszállító több mint négy óra várakozás után indulhatott el Pekingbe.

Többen is megosztották az állami média videóját, amelyben az egyik stewardess megkérdezi az utast, hogy mégis hány érmét hajított a motorba, mire ő azt mondja: „3–5 érmét”.


A rendőrség később előállította az utast, a légitársaság pedig átvizsgálta a gépet. Azt nem közölték, hogy pontosan hány érmét találtak, csak azt írták, hogy a „felszállás előtt nem volt biztonsági probléma.”

Nem egyedi esetről van szó. Kínában azt tartják, hogyha egy utas érmét dob a hajtóműbe, akkor biztonságos lesz az utazás, az utóbbi években többször is előfordult, hogy néhányan így próbálták megnyugtatni magukat a felszállás előtt. Tavaly októberben a China Southern Airlines egyik járata késett Kantonban, mert az egyik utas pénzérmékkel dobált a gép felé, 2021-ben pedig a GX Airlines egyik járatát kellett törölni, miután papírba csomagolt érméket találtak a földön.

A CNN 2017-ből is felidéz egy esetet, amikor egy idős utas pénzérméket hajigált a China Southern Airlines gépére Sanghajban, mert szerinte ez egy „imádság a biztonságos repülésért.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik