Élet-Stílus

Videón mutatta be a youtuber, meddig bírja alvás nélkül – amíg el nem ájult

Nem javasoljuk kipróbálásra.

Egy fitnesz-influenszer kipróbálta, meddig bírja alvás nélkül, az eredményt videóra vette, majd elrettentésként megosztotta követőivel – írja a LadBible.

Az alvás nélkül töltött órák világrekordereként Randy Gardnert tartják számon, aki 1963-ban 11 napig és 25 percig volt egyhuzamban ébren, de az ilyen jellegű kísérletek egészségre káros hatásai miatt a Guinness World Records többé nem fogad jelentkezéseket ezen a területen.

Joe Fazernek valószínűleg nem is a rekor megdöntése volt a célja, mikor úgy döntött, kihívás elé állítja magát, és megnézi, meddig bírja ébren. A youtuber maga is elmondja közel másfél millió feliratkozójának, hogy senkinek sem ajánlja példája követését, és a videója megtekintése sem azt az érzést erősíti, hogy az alvásmegvonás olyan jó szórakozás. Az influenszer az első 18 órában még viszonylag jól érezte magát, majd állítása szerint 22 óra elteltével kezdett elfáradni. 24 óra elteltével koffeint is juttatott a szervezetébe, azonban 29 óra után már teljesen kimerültnek érezte magát – ekkor vett egy hideg zuhanyt, ami feltöltötte energiával. Ezután lement az edzőterembe is, amiről a következőt mondta:

Nem túlzás, a kihívás ezen pontján egyáltalán nem éreztem magam fáradtnak.

A 33. órában Fazer állítása szerint átlendült a holtponton, és ismét jól érezte magát a bőrében. Elment enni, 36 óra után lecsúszott még egy kávé, végül 42 óra és 22 perc ébren töltött idő után elájult.

Megpróbáltam addig folytatni, ameddig fizikailag bírtam, de volt egy pont, amikor egy pillanatra hátrahajtottam a fejem, és, nos, azt hiszem, láthatjátok, mi történt. Egyszerűen elájultam.

A kommentelők azon viccelődtek, hogy nem is gondolták volna, milyen fontos az alvás a szervezet számára.

Összeszedtük az alvás körüli leggyakoribb tévhiteket, valamint annak is megpróbáltunk utánajárni az utca emberét kérdezve, hogy mi a pihentető alvás titka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik