Élet-Stílus

Férfiak, figyelem: ha ezt a hat dolgot tapasztaljuk, lehet, hogy segítségre van szükségünk (x)

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Összeszedtük a hat fő jelét annak, hogy ideje segítséget kérnünk!

Ha a párkapcsolatunkban nehézségek adódnak, az rányomja a bélyegét a mindennapjainkra. Fordítva is igaz: ha lelki nehézségekkel küzdünk, az problémákat okozhat a párkapcsolatunkban is. Összeszedtük a hat fő jelét annak, hogy ideje segítséget kérnünk.

A férfiak hajlamosak magukban tartani a feszültséget, nem kiadni az érzéseiket, ezzel azonban maguknak és a környezetüknek is árthatnak. Tartós rosszkedv, levertség, ingerlékenység, türelmetlenség, alvászavar, vágy a bezárkózásra, egyedüllétre – ha időről időre elhatalmasodnak rajtunk az ehhez hasonló, negatív érzések, az nemcsak nekünk nyomasztó teher, hanem a társunkat is megviselheti. Úgy érezheti, hogy hullámvasúttá vált az élete, amelyen ráadásul egyedül ül, és amelynek teljesen kiszolgáltatott. Ezt roppant nehéz elviselni.

Dr. Antonio Borrello amerikai pszichoterapeuta összegyűjtötte, hogy a depresszió miként befolyásolhatja és teheti tönkre a párkapcsolatot.

1. Fokozatosan távolodunk egymástól

A depresszió egyik tünete az állandó, tompa szomorúság, amely miatt hajlamosak vagyunk magunkat emészteni. Sokszor nincs kedvünk kommunikálni, nem mesélünk arról, mit érzünk, mi történt velünk, leginkább csak visszahúzódunk a saját csigaházunkba.

2. Semmi iránt nem tudunk lelkesedni

Ha férfiként enyhe depresszióval küzdünk, jó eséllyel kevésbé fogunk érdeklődni a munkánk és az emberek iránt. Idővel már a közösen végzett szabadidős tevékenységekben sem lelünk örömöt, szinte minden untat és fáraszt bennünket. A libidónk is lecsökken, így nem érzünk vágyat, vonzalmat a parterünk iránt.

3. Hirtelen dühkitörések

Ha puskaporossá válik otthon a hangulat, és rendszeresen mindenféle előzmény nélkül dühbe gurulunk, azt jelezheti, hogy nem érezzük jól magunkat lelkileg.

4. Nincs nyugtunk sem éjjel, sem nappal

Az enyhe depresszióra jellemző lehet az álmatlanság, illetve a fokozott alvásigény. Ha éjszakánként álmatlanul forgolódunk az ágyban, vagy gyakran felriadunk az éjszaka közepén és esetleg nem tudunk visszaaludni, akkor másnap jóval fáradtabbak, ingerlékenyebbek, idegesebbek leszünk, ami óhatatlanul kihat az otthoni hangulatra is. A fokozott alvásigény pedig egyszerűen elveszi az időt a már említett közös, társas tevékenységektől.

5. Elfordulunk a valóságtól

Mivel a valóság és a társas kapcsolatok kimerítenek bennünket, sokszor a televízió, illetve a számítógép világába, azon belül is a pornószájtokhoz és a videójátékokhoz menekülünk.

6. Beteges féltékenység

A reményvesztettség és pesszimizmus akár beteges féltékenységhez és bizalmatlansághoz is vezethet. Tartósan lehangolt állapotban az önbizalmunk is csökken, így irreálisan félhetünk attól, hogy a párunk már nem szeret bennünket és el fog minket hagyni.

Enyhe depresszió esetén segít a Remotiv extra

Ha mi magunk, vagy bárki a környezetünkben hosszabb ideje nem érzi jól magát a bőrében, levert, folyamatosan lehangolt, és nincs igazán semmihez sem kedve, segíthet az orbáncfűkivonatot tartalmazó Remotiv extra. A Remotiv extra javítja a hangulatot, fokozza a motivációt, és mérsékli az enyhe depresszió számos további tünetét. A hangulatjavító hatásra 10-14 napos gyógyszerszedés után számíthatunk, és legalább 4-6 hétig érdemes alkalmazni a készítményt. A Remotiv extrát nem kell orvossal felíratnunk, ezt a növényi gyógyszert recept nélkül is megvehetjük a patikában.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik