Élet-Stílus

„Hányinger kerülget” – reagált Borbély Alexandra a Vidnyánszky Attila lemondásának visszavonásáról szóló hírre

Farkas Norbert / 24.hu és RTL
Farkas Norbert / 24.hu és RTL
A Nemzeti Színházban történt balesettel kapcsolatos belső vizsgálat a minap zárult le.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter szerdán a Facebook-oldalán közölte, hogy lezárult a Nemzeti Színházban történt balesettel kapcsolatos belső vizsgálat: a színház nyolc alkalmazottjából álló bizottság úgy ítélte meg, hogy egyszemélyi felelősség senkit sem terhel, így Vidnyánszky Attila, az intézmény igazgatója visszavonta a lemondását, amit a balesetet követően Csák nem fogadott el. A rendőrségi nyomozás ettől függetlenül továbbra is zajlik.

Vidnyánszky később a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy örül az eredménynek, nagyon fájt volna neki ugyanis, ha valamelyik munkatársára „rá lett volna égetve a közvetlen felelősség”.

A vizsgálat azt állapította meg, hogy több tényező szerencsétlen alakulása okozta a balesetet. A színház veszélyes üzem. Nyilván az igazgató és a rendező felelőssége, hogy minimalizálja a kockázatok lehetőségét, számát, de ezeket teljesen kiiktatni nem lehet, a színészeknek pedig meg kell tanulnia egy-egy díszletet használni

– fogalmazott Vidnyánszky, hozzátéve: úgy érzi, akkor jár el felelősséggel, ha visszavonja a lemondását a színház zavartalan működésének érdekében.

Zárjuk az évet, a Színházi Olimpia lezárásával is rengeteg dolgunk van még, évadot tervezünk, költségvetést készítünk, hamarosan kezdődnek a szerződéskötési tárgyalások. Tehát ebből a történetből kilépni nagyon-nagyon nehéz. Azt korábban mondtam is, hogy amíg szükségeltetik, addig itt vagyok.

A történtekkel kapcsolatban nemrég Borbély Alexandra is kifejtette a véleményét az Instagramon. Egy cikk fotóját osztotta meg, ami azt hirdeti, hogy Vidnyánszky visszavonta korábbi lemondását.

Nagyon erős hányinger kerülget

fűzte hozzá a fotóhoz a korlátozott ideig elérhető történetében.

A szóban forgó baleset egyébként november 10-én, a Rómeó és Júlia esti előadása közben történt meg: Szász Júlia és Horváth Ottó lezuhantak a díszlet egyik csaknem három méter magas eleméről. Az esés következtében súlyos végtagsérüléseket szenvedtek, meg is operálták őket. A kórházat először Szász, majd Horváth is elhagyhatta néhány nap után, előbbi viszont később ismét orvosi beavatkozásra szorult. Úgy tudni, egy kisebb mellkasi sérülés miatt került vissza egy időre a Semmelweis Egyetem klinikájára.

Szász két héttel ezelőtt szólalt meg először a vele történtekről.

Kapcsolódó
Szász Júlia: Szerencsés ember vagyok
Hírt adott állapotáról a néhány hete színpadi balesetet elszenvedő színésznő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik