Élet-Stílus

Sztárbox: Kokó elmagyarázta, miért nem lehettek elfogultak a pontozóbírók Rácz Jenővel

rtl
rtl
Minden kételyt igyekezett eloszlatni.

A Balázsék című rádióműsorba kapcsolták Kovács Kokó Istvánt, aki az RTL Sztárbox című műsorában kommentátorként munkálkodik. Sebestyén Balázsék arról kérdezték a volt bokszolót, hogyan alakult a pontozóbírók döntése, miután Rácz Jenőt hozták ki győztesnek Istenes Bencével szemben.

Hogy mind a három pontozóbíró egy mérkőzést ugyanúgy lát, az nem jelenti azt, hogy nem volt szoros az összecsapás. Ezen a mérkőzésen az első két menet picit egyértelműbb Rácz Jenő-fölényt hozott, a második kettő volt nagyon szoros, nálam is picit Istenes Bence-fölényt mutatott. Nagyon sok volt a szabálytalanság, harcos volt a mérkőzés. Az ökölvívás pontozása nehezen megérthető. (…) Minden bírónál három menetet vitt el a Jenő, és csak egyetlen egyet Bence. Nagyon vékony menetek voltak, szinte mindegyik. (…) Nem ugyanazokat nyerték meg: Bencénél volt olyan, akinél az elsőt, a másodikat és a harmadikat nyerte. A negyediket mindenkinél elvesztette.

Kokó hozzátette, egy jó pontozóbíró kikapcsol mindent, csak a pontos találatokat számolja. Amennyiben úgy érzi, ebben is egál van, akkor az effektív agresszivitást vizsgálják.

Ebben Jenő volt erősebb. Ez az úgynevezett ring generalship, azaz, hogy ki miatt történnek az események. A mérkőzés jelentős részében Jenő miatt volt így.

Kiemelte, Istenes lábmunkája kitűnő volt egyébként. Hozzátette, a két celeb rajongói nagyon elfogultak, és sok mindent nem látnak pontosan, például a bekapott találatokat sem. Kokó szerint Istenes közösségi médiás baklövése nem vihette el a bírókat:

Lehet, de én olyanokkal nem dolgozom. A stáb, akiket összeraktam, az ország legjobbjai. Ez a szakmájuk, úgy hajtják végre, ahogy kell. Nem volt bennük egyéb gondolat, csak az, hogy amit látnak, papírra vessék, és átadják nekem.

Istenes szerint viszont lehet, mégis is így történt:

Kapcsolódó

És hogy szakmai szemmel miként néz ki a Sztárbox, arról itt írtunk:

Kapcsolódó
„Ha egy KO után feláll a celeb, a következő után talán már úgy számolnak rá: január, február, március...”
Profi szakembert kérdeztünk arról, mennyire veszélyes valójában a Sztárbox az amatőröknek is alig nevezhető celebbokszolók számára. Miért dobják be ennyiszer az edzők a törölközőt? És mi az, amiben minimálisan ugyan, de hasonlít a valódi bokszra, amit az RTL-en látunk?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik