Élet-Stílus

Korda György az izraeli-palesztin konfliktusról: Azt hittem, ez az én életemben már nem történhet meg

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Az énekes szerint nincs mentség arra, ami a gyerekekkel történik a háborúban.

A Korda-házaspár nemrég a Mandiner Karakter című műsorában adott interjút, amiben az izraeli-palesztin konfliktus is szóba került. Mint mondták, elborzasztják őket a történtek, főleg, hogy az ismerősi körükben is volt, aki sírva telefonált nekik, hogy megölték a térségben a nagybátyját.

Balázs Klári a háború kapcsán kijelentette, korábban úgy hitte, a hitleri borzalmakhoz hasonló mészárlások nem történhetnek már a világban.

Én nem tudom, nem értek hozzá, hogy beavatkozhat-e valaki, az amerikaiak, vagy valaki más odamegy-e, és azt mondja, hogy térjetek már észhez. De nagyon félek attól, hogy ezután sok repülő le fog esni, és hogy a Hamász ugye megindul, és még különböző helyeken terrortámadásokat csinálnak. (…) Engem nagyon rosszul érintett ez. Én félek. Majd el fog múlni, de ezekben a napokban félek

– mondta az énekesnő, akinek a gondolataival Korda György is egyetértett.

Én azt hittem, ez az én életemben már nem történhet meg. A II. világháborúban kisgyerek voltam, igazán nem tudtam sok mindent róla. A szüleim ugye meséltek, de azt hittem, hogy ez nem létezik. Hogy béke van a világban, és nem érzi az ember, hogy ilyen rejtett tüzek vannak, amik aztán fellobbannak. Ez mindent felülmúl. Kisgyerekek fejét levágni… erre nincs magyarázat.

Ami a politikát illeti, az énekes elmondta, minden rajongójának egyformán énekel, de attól még „megvan a maga véleménye”. Balázs Klári mindezt azzal egészítette ki, hogy szerinte neki nincs joga, és nem is akar különbséget tenni a jobb vagy baloldali rajongóik között. Hangsúlyozta, a barátaikat sem politikai szimpátia szerint választották, választják meg.

A teljes interjút ide kattintva lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik