Élet-Stílus

Egy éve ilyenkor: káromkodva őrjöngött a magyar bankra hivatkozó bankkártyacsaló

Mint minden héten, most is mutatjuk, mi érdekelte leginkább olvasóinkat egy éve ilyenkor.

Egy éve ilyenkor hatalmas érdeklődés mutatkozott egy svéd nő története iránt, amely megmutatta, milyen következményei lehetnek egy apró félreértésnek a tetoválószalonban. Wilma Hägglund egy vicces tetoválást akart csináltatni, a macskanyávogást utánzó „meow” szót szerette volna az alsó ajka belső oldalára varratni, a tetoválóművész azonban nagyon félreértett valamit, és kívülre varrta a feliratot.

Kapcsolódó

Kétmillió jent, azaz nagyjából hatmillió forintot költött egy japán férfi arra, hogy úgy nézzen ki, mint a kedvenc kutyafajtája. A Tokónak nevezett férfi egy filmek ruháit és díszletét készítő vállalat segítségét kérte, hogy border collie legyen, a cég 40 nap alatt készítette el a jelmezét.

Kapcsolódó

Egy évvel ezelőtt, október 5-én tartották az országos pedagógussztrájkot. Az oktatás világnapjára szervezett eseményt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és több más szervezet hirdette meg. A tiltakozás során több kilométeres élőláncot alkottak a diákok, szülők, pedagógusok és a szimpatizánsok. A Grund hídfoglalást is szervezett a Margit hídon, ami végül majdnem teljesen megtelt fiatalokkal.

Kapcsolódó
„Nézzétek, mekkora erőnk van” – tele volt a Kossuth tér tüntetőkkel
Elfoglalták a Margit hidat, aztán teljesen megtöltötték a Kossuth teret a demonstrálók, akik a tanárok mellett álltak ki. Este tíz után ért véget a tömegtüntetés.

Tavaly ilyenkor osztott meg a Facebook-oldalán egy videót egy férfi arról, hogyan próbálta átverni egy csaló. Az OTP Bank nevében telefonáló álügyintéző Papp Ágotaként mutatkozott be, még egy hamis azonosítószámot is bemondott. Két gyanús tranzakcióra hivatkozva próbálta elkérni a férfi bankkártyaadatait, aki viszont hamis számsort adott meg, alaposan felidegesítve ezzel a csalót.

Kapcsolódó
Videón, amint káromkodva kel ki magából egy bankkártya-csaló, miután hamis adatokat kapott
Néhány hónap alatt legalább 130 embert próbáltak ugyanarról a számról telefonálva átverni.

2022. október 1-jén lépett életbe az Orbán Viktor által jegyzett rendelet, amely egyes intézmények földgázfelhasználását szabályozta. Öt nappal később máris módosítottak rajta, a kormány a helyi önkormányzatokat és az általuk fenntartott költségvetési szerveket is beemelte a rendelet hatálya alá tartozó intézmények közé.

Kapcsolódó
Intézményi gázfelhasználás: 5 napig élt a rendelet, Orbán Viktor már át is írta
A kormány máris módosította az egyes intézmények földgázfelhasználásának szabályozását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik