Élet-Stílus

„Valamikor ki kell derülnie az igazságnak, nem adom fel!” – Galambos Lajos tovább küzd az igazért

TV2
TV2
Azért is harcol, hogy ne vehessenek el több időt tőle és a gyerekeitől.

Pontosan száz napja, április 26-án vonult be a baracskai büntetés-végrehajtási intézetbe Galambos Lajos, akit víz-, gáz- és áramlopás miatt ítéltek 3 év 6 hónap börtönbüntetésre. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő zenészt azóta folyamatos egészségügyi felügyelet alatt tartják, a legutóbbi hírek szerint már kizárólag kísérővel képes sétálni. Legfrissebb nyilatkozatát pénteken a Blikknek adta az ügyvédjén keresztül.

Sajnos, egyre romlik az egészségi állapotom, ezt mindenki láthatja. Nemrég mérték meg a súlyomat, pontosan tíz kilót fogytam, mióta bent vagyok. Változatlanul szinte csak folyékony halmazállapotú táplálékot tudok bevinni a szervezetembe, vagyis leveseket iszom és a pörkölt szaftját szürcsölöm ki. Egész egyszerűen képtelen vagyok mást megenni. Ha néha megkívánok valamit, amit a börtönben lévő kisboltban lehet venni, megkérek valakit, hogy vásárolja meg nekem. Már arra sincs erőm, hogy addig elmenjek

– mondta el a lapnak.

Mostanra sikerült megbarátkoznia a benti körülményekkel, ám azt nem hajlandó elfogadni, hogy bűnösnek tartsák.

Hiába telt el száz nap, tovább küzdök az igazamért. Tudom, hogy nem követtem el semmit, és ezt be is fogom bizonyítani. Valamikor ki kell derülnie az igazságnak, nem adom fel! De nem is magam miatt aggódom, hanem a családomért, a gyerekeimért. Bogikának most lesz élete első divatbemutatója, a saját tervezésű ruháit és kiegészítőit mutatják be, de én nem lehetek ott. Pedig milyen büszke lennék, hogy a kislányomnak valóra vált az álma! Hát, ezért is harcolok, hogy ne vehessenek el több időt tőlem és a gyerekeimtől!

A zenész ügyvédje, dr. Csontos Zsolt a lapnak elárulta, minden jogi lehetőséget kihasználnak és igénybe vesznek, hogy kiderüljön ügyfele ártatlansága. „Folyamatosan dolgozunk az ügyén, de ezt kifelé nem kommunikáljuk, ezt a harcot mi magunk szeretnénk megvívni” – tette hozzá.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik