Élet-Stílus

Sütő Enikő: Ha a papírra nézek, nyugdíjas lettem, ha a tükörbe, akkor nem látok összefüggést

rtl
rtl

A napokban lesz 65 éves Sütő Enikő, azaz hivatalosan is nyugdíjkorba lép. Az egykori modellt a Blikk faggatta a születésnapról.

Ha a papírra nézek, az az igazság, hogy nyugdíjas lettem. Ha a tükörbe nézek, akkor viszont nem látok összefüggést. Nem gondolom, hogy ez az évszám bármilyen változást hozna. Nem foglalkozom olyannal, amire nincs ráhatásom. Arra van ráhatásom, hogy miként érzem magam a bőrömben, ez nem korfüggő.

Noha fiatalon vált modellé, Sütő Enikő nehezen élte meg azt, hogy hirtelen lett nagyon népszerű.

A húszas éveimben teljesen idegennek éreztem az életemet. Nem értettem, minek vagyok itt, hiába voltam ünnepelt modell, egyetemista. Kívülről láttam ezt az egészet, és azt éreztem, sosem fogom megtalálni, amit keresek. Ezek a dolgok nem szereztek nekem örömet. Állandóan nyugtalan voltam, nem tudtam lehiggadni, nagy drámáim voltak.

Később, negyvenes éveiben is voltak nehezebb periódusai az életének, akkor definiálta újra magát:

A negyvenes éveimben nagyon mélyen voltam lelkileg, akkor váltam el, és a gyerekvállalás sem jött össze. Ekkor váltottam életmódot, ami akkor még igazi úri huncutság volt, korszerű dolog. Ma már közhely. Akkor jöttem rá, hogy a modellkedéssel átadhatok egy mintát: én lettem az egészség nagykövete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik