Élet-Stílus

Rúzsa Magdinak százmilliós, Azahriah-nak közel 50 millió forintos osztalékot hozott 2022

24.hu
24.hu
Megnéztük a legnépszerűbb hazai zenészek cégeinek beszámolóit.

Azahriah

A márciusban a Papp László Sportarénában teltházas koncertet adó Azahriah, azaz Baukó Attila a tulajdonosa és a vezetője is a Geminia Kft.-nek, amelyet nagyjából egy éve, 2022 júniusában hoztak létre. Az így csak fél évről szóló 2022-es beszámolóból kiderül, a cégnek 60 millió forint bevétele volt, aminek jelentős részéből (52 millió forint) adózott eredmény lett.

A cégnél 47 millió forintos osztalékot fizettek.

Varga Jennifer / 24.hu Azahriah a Papp László Sportarénában 2023. március 10-én.

Dzsudló

Juhász Márton énekes cége a Dzsu Kft., amit Azariah-éhoz hasonlóan tavaly nyáron jegyeztek be. A vállalkozásnak 30 millió forintos árbevétele volt, ennek fele vált adózott eredménnyé.

A teljes összeget, mind a bő 14 millió forintot kifizették osztalékként.

Rúzsa Magdolna

Az énekesnő cége, a Plagiguel Kft. kicsit szerényebb évet zárt árbevétel szempontjából tavaly (2021-ben 192 milliós árbevétele volt, az elmúlt évben 170), emiatt a tavalyelőtti 67 milliós adózott eredmény 48 millió forintra csökkent. Utóbbihoz hozzácsaptak még az eredménytartalékból ugyanennyit,

így végül 103 millió forintot fizettek ki osztalékként.

Marjai János / 24.hu Rúzsa Magdolna fellépése Novák Katalin államfői beiktatásán 2022. május 14-én.

Flour

Karácson Tamásnak egyetlen cége van, méghozzá az Elnöki Ügy Kft., amely tavaly minden fő számát illetően javulást mutatott 2021-hez képest. A tavalyelőtti árbevétele 23 millió forint volt, a tavalyi pedig 37, az adózott eredmény pedig 15,5 millióról bő 23 millió forintra nőtt. Osztalékot a cég nem fizetett.

 Valmar

Nagy eséllyel, aki tavaly legalább egyszer bekapcsolta a rádiót, belefutott a duó Úristen című számába, ugyanis 12 ezerszer játszották le azt a rádiók. A zenekar két tagjának, Marics Péternek és Valkusz Milánnak van egy közös cége, a tavaly márciusban alapított VMP Kft., ami az év tíz hónapjában 64 millió forintos árbevételt termelt. Ebből szinte az egész, bő 61 millió forint adózott eredménnyé vált, amiből

kereken 40 millió forintot fizettek ki osztalékként.

Lakatos Péter / 24.hu Valkusz Milán és Marics Péter, a ValMar együttes tagjai a 65 éves Ötöslottó születésnapját ünneplő szuperkoncerten a Puskás Aréna Szoborparkban 2022. október 1-jén.

Tankcsapda

Lukács Lászlónak, Fejes Tamásnak és Sidlovics Gábornak Tankcsapda Music Kft. névre hallgat a közös cége, ami 2021-ben 140, tavaly pedig 160 millió forintos árbevételt termelt. És amíg tavalyelőtt negatív volt az adózott eredmény, addig 2022-ben 7,5 millió forintos pluszban zártak. A taggyűlési jegyzőkönyvükben azt írják, „a 2022. üzleti év adózott eredményét, valamint a szabad eredménytartalék összegét figyelembe véve” osztalékot nem fizettek.

Lukácsnak és Fejesnek van egy másik közös cége is, a Volufe Bt., ami alig ötmillió forintos bevételt termelt, és 430 ezer forintos adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet.

Fejes ezeken kívül több cégben is érdekelt:

  • A FEJES-KER Kft.-ben, ami tavaly a 2021-es hasonló, 546 millió forintos árbevételt termelt, az adózott eredménye viszont a tavalyelőtti 76 millióról 270 millió forintra nőtt. Osztalékot a cég nem fizetett.
  • A Romkocsma Kft.-ben, ahol rajta kívül még két tulajdonos van. A cégnek tavaly közel 300 millió forintos árbevétele volt, az 56 milliós adózott eredményből osztalékot nem fizettek.
  • A Vino Dulce Kft.-ben, ahol három másik magánszeméllyel együtt tulajdonos, és ami 261 millió forintos árbevétel mellett szerény, 11 milliós adózott eredményt hozott. Osztalékot itt sem fizettek.
  • Az Elixír Arzenálban, ahol társtulajdonos. A cégnek 1,3 millió forintos árbevétele volt, ebből bő egymillió adózott eredménnyé vált.
  • A Punk & Roll Bt.-ben, aminek tavaly nem volt bevétele.

Ha arra kíváncsi, mennyi pénzt termelt Sebestyén Balázs, Majka vagy éppen Kulcsár Edina cége, akkor azt ebben a cikkünkben megnézheti.

Kapcsolódó
Félmilliárdos bevétel Kovács Ákosnál, 177 milliós osztalék Sebestyén Balázsnál
Kulcsár Edina, Pataky Attila és Nagy Feró is jó évet zárt. Megnéztük a celebek cégeinek 2022-es beszámolóit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik