Kultúra

Szikora Róbert és a Valmar Úristenje folyt tavaly a csapból is

Az Úristent játszották tavaly a legtöbbet, több mint 12 ezerszer szólt a rádiókból.

Több mint 12 ezerszer játszották le 2022-ben a hazai rádiók a Szikora Róbert közreműködésével készült Valmar-szerzeményt, az Úristent, mellette a Wellhello, Ava Max és Ed Sheeran uralták a rádiókat – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatásából, ami a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta a médiaszolgáltatók adatai alapján.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy az elemzésük 152 rádió önbevalláson alapuló műsortükrét dolgozta fel különböző változók alapján. Az elsődleges adattisztítást követően néhány rádió lemorzsolódott az összesítésből, 152 adó esetében azonban sikeres volt az adatgyűjtés, így egy 22,7 millió soros adattábla állt elő – tették hozzá.

Az elemzés szerint a teljes kínálatban a legtöbbet játszott zenekarnak a Wellhello számított, amelynek dalai átlagosan hatévesek voltak. Majdnem négyszer annyit játszották Fluorék zenekarának dalait, mint a huszadik helyezett Soulwave-et. A népszerű művészek között feltűntek olyanok, akik csak néhány éve adták ki a számaikat, de megjelentek főként az előző évezredben tevékenykedők, így a Republic zenekar és a Mária Rádió által sokat játszott Szentpéteri Csilla is. A külföldi művészek közül Ava Max, egy albán származású amerikai énekesnő volt a legnépszerűbb, tőle friss, átlagosan egyéves dalokat hallhatott a közönség. A második helyezett Ed Sheeran, a háromszoros Grammy-díjas angol énekes volt – írták.

A vizsgált rádiók több mint 12 ezerszer játszották  Úristent, amely 2022-ben jelent meg. A top20 külföldi zeneszám között csupán négy 2020-as található, a többi mind frissebb. A legnépszerűbb külföldi dal az ABCDEFU lett Gayle-től énekelte, 11 ezernél is többször volt hallható a magyar kereskedelmi, közösségi, de még a közszolgálati rádiókban is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!