Belföld

Félmilliárdos bevétel Kovács Ákosnál, 177 milliós osztalék Sebestyén Balázsnál

Kulcsár Edina, Pataky Attila és Nagy Feró is jó évet zárt. Megnéztük a celebek cégeinek 2022-es beszámolóit.

Majka

Majka cége, a Dyma MM Kft. 2021-et 300 millió forintos árbevétellel, illetve 84 milliós eredménnyel zárta, előbbi 2022-ben 380 millióra nőtt, utóbbi 78 millióra apadt.

A beszámoló mellé csatolt jegyzőkönyvből kiderül, hogy Majka az előző év eredménytartalékának terhére

80 millió forintos osztalékot vett ki a cégéből.

Több más emberrel tulajdonos még Majka

  • a Pomaha 5Red Kft.-ben, amely 30 milliós árbevétel mellett közel 18 millió forintos mínuszban zárta a tavalyi évet.
  • Hasonló a helyzet a PB Tomori Kft.-vel is, amely alig négymilliós bevételt termelt 2022-ben, amihez 16 millió forintos mínuszos eredmény társult.
  • Ahogy az Ishare Trade Kft.-nél is, ami szemmel láthatatlan (17 ezer forintos) bevétel mellett hozott mínusz négymilliós eredményt tavaly.
  • Társtulajdonos még Majka a DD Power Partners Kft.-ben, ami viszont idén alakult, így csak jövőre ad beszámolót az éves működéséről.

Sebestyén Balázs

Sebestyén Balázs évekig két cégben volt érdekelt:

  1. A Shamarpa Kft.-ben, amit viszont tavaly novemberben töröltek.
  2. A Phova Kft.-ben, ami a 2021-es 316 millió forintos árbevételt félmilliárd forintra tornázta fel 2022-ben, a 165 millió forintos eredményből pedig 177 millió forint lett.

A beszámolóhoz csatolt határozatból az is kiderül, hogy

utóbbi eredményét teljes egészében kifizetik osztalékként.

2021 végén alapított még egy céget, a Dharmacsakra Kft.-t, ami élet jelét nem mutatja: az elmúlt években nulla forint bevétele volt és párezres mínusszal zárta az évet.

RTL / Sajtóklub

Kulcsár Edina

Aki a cégiratokban már férje, a legtöbb ember által G.w.M néven ismert Varga Márk vezetéknevét használja, így Varga Edinaként található meg. A 2014-ben szépségkirálynő, 2023-ban influenszer Kulcsár Edina három cégben érdekel, mindegyikben egyedüli tulajdonos:

  1. A BeautyStation Kft. a 2021-es 88 milliós árbevételét tavaly 143 millióra növelte, az eredménye pedig közel százszorosára nőtt: 727 ezer után 68 millió forint lett. Osztalék-kifizetés nem történt.
  2. Az Edina Kulcsár Kft.-ben a 2021-es ötmilliós mínusz után 81 millió forintos árbevétel mellett közel 58 millió forintos adózott eredményt hozott. Osztalék-kifizetés itt sem történt.
  3. A Megabeauty Kft. már szerényebb keretek között működött tavaly: mindössze 3,5 millió forintos árbevételt és bő százezer forint adózott eredményt hozott a konyhára.

Pataky Attila

Pataky Attila egyedüli tulajdonos a P. Management Kft.-ben, aminek az árbevétele alig változott (327 millióról 312 millióra apadt), azonban az adózás utáni eredménye 61 millióról 90 millióra nőtt. A cégnél osztalék-kifizetésről nem döntöttek, az adózott eredmény az eredménytartalékba kerül „és a mindenkori likviditási helyzet függvényében osztalékként kifizeti”.

Nagy Feró

Nagy Feró cégének, a Nagyferó Kft.-nek sikerült megharmincszoroznia az adózott eredményét: a 2021-es 94 milliós árbevétel tavaly 104 millióra nőtt, a cég eredménye pedig 790 ezerről 24 millióra. Osztalék-kifizetés nem történt.

Farkas Norbert / 24.hu

Gáspár Laci

Az énekes két cégben érdekelt:

  1. A GL Sztár Bt.-ben ami a 2021-es 36 milliós árbevételét tavaly 56 millióig tornázta fel, ezzel a mínusz 7,5 milliós adózott eredmény után tavaly 3,3 millió forintot realizált. A pénzt az eredménytartalékba teszik.
  2. A Your Dreams Kft.-ben, ami még a tavalyi éves beszámolóját se adta le, nemhogy az ideit.

Kovács Ákos

Elképesztően jó évet zárt Kovács Ákos cége, a Fehér Sólyom Bt. Míg 2021-ben 221 millió forintos árbevétel mellett 84 millió volt az adózott eredmény, addig tavaly már bő félmilliárd forint, 518 millió forint folyt be a céghez – ennek közel fele, 275 millió forint adózott eredménnyé vált, ami eredménytartalékba kerül, osztalék-kifizetés nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik