Élet-Stílus

A Loch Ness-i szörny rejtélyének megoldására tette fel az életét – azt hitte, könnyebb dolga lesz

RIEGER Bertrand / hemis.fr / Hemis via AFP
RIEGER Bertrand / hemis.fr / Hemis via AFP

Steve Feltham 1991-ben feladta egész addigi életét, az angliai Dorsetben, mindenét eladta és Skóciába költözött, hogy kerül, amibe kerül, végére járjon a Loch Ness-i szörny rejtélyének.

Több mint három évtizeddel később azt mondja, azt hitte, könnyebb dolga lesz – írja a BBC.

Pedig eleinte úgy tűnt, Feltham erőfeszítései hamar meghozzák a gyümölcsüket. A férfi már az első évben megpillantott valamit a vízben, ami akár a legendás szörny is lehetett.

Csak egy szempillantás volt az egész, mintha egy torpedó húzott volna el a felszín alatt.

Feltham akkor úgy gondolta, ha az elő észlelés ilyen hamar jött, a második sem várat majd túl sokat magára. Tévedett. Azóta nem látott semmi hasonlót, holott gyakorlatilag minden ébren töltött óráját a Loch Ness partján tölti, és emberek százaival beszélget, akik azt állítják, látták a szörnyet.

Ha újabb észleléssel nem is jutalmazta a sors, Steve Feltham áldozatos munkája nem maradt elismerés nélkül: 2016-ban díjat kapott a skót turisztikai hivataltól, és a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, mint a legelszántabb szörnykutató.

A Loch Ness-i szörny legendája a középkorig nyúlik vissza, de modernkori őrület kirobbanását 1933-ra datálják, amikor egy Aldie Mackay nevű azt állította egy bálnára emlékeztető lényt látott a tóban a hotelszobája ablakából.

Bár a tudósok szerint kizárt, hogy hatalmas vízi lény éljen a tóban, és egy 2019-es tanulmány szerint a legvalószínűbb, hogy a szemtanúk hatalmas angolnákat látnak, Steve Feltham fáradhatatlanul folytatja a munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik