Élet-Stílus

Teltházas nézőtér fogadta Eszenyi Enikő visszatérését

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A Vígszínház egykori igazgatója három év után játszott újra Budapesten.

Eszenyi Enikő három évvel ezelőtt mondott le a Vígszínház igazgatói posztjáról a körülötte kippantant botrányt követően, majd Budapestet is elhagyta. Vidékre költözött, ahol kisebb társulatokban dolgozott tovább.

A színésznő év elején jelentette be, hogy ismét a fővárosban fog játszani, egészen pontosan a Játékszínben, a Csodálatos vagy, Júlia! című Maugham-darabban.

A darab terv szerint februárban debütált volna, Eszenyi viszont a fotóspróbán megsérült: műteni is kellett a szilánkosra tört csuklóját. A premier így csúszott, május 6-án viszont sikeresen színpadra vitték az előadást, melynek fogadtatásáról Baronits Gábor mesélt a Blikknek – a színész az Eszenyi által játszott Julia Lambert fiát, Roger Gosselynt alakította a darabban.

Mint mondta, a színésznő nagyon szépen felépült, az előadás alatt nyoma sem volt annak, hogy néhány hónapja megműtötték.

Sokszor reggel tíztől este tízig bent voltunk a színházban. Hogy mennyire fárad el az ember egy-egy ilyen nap után? Hazatalálni is nehéz, de az eredményt látva megérte. (…) Telt ház volt, a végén ováció fogadta a játékunkat, állva tapsolt a közönség. Azt hiszem, ez mindent elmond. Nem tagadom, meghatódtam, hiszen ezért dolgoztunk ilyen keményen, és láttam, hogy sokunkkal együtt Enikő is elérzékenyült. Óriási öröm mindannyiunk számára, hogy létrehozhattuk ezt az előadást

– mondta a lapnak Baronits.

Eszenyi Enikőt egyébként három évvel ezelőtt számos kollégája vádolta meg hatalmi visszaélésekkel, Fenyvesi Lili és Néder Panni részletesen is beszámoltak a 24.hu-nak arról, milyen mérgező légkört teremtettek a módszerei. A történtekkel akkor nagyobb cikkben is foglalkoztunk, ezt alább lehet elolvasni.

Kapcsolódó
A vígszínházi botrány krónikája Eszenyi nagyinterjújától a visszalépéséig
Eszenyi Enikő csütörtök délután bejelentette, hogy visszavonja pályázatát, miután az elmúlt hetekben számos kollégája vádolta meg hatalmi visszaélésekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik