Kultúra

Három év után ismét Budapesten játszik Eszenyi Enikő

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Három évvel azután, hogy a körülötte kipattant botrányt követően előbb leköszönt a Vígszínház igazgatójaként, majd elhagyta Budapestet, visszatér a fővárosba Eszenyi Enikő, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő – derült ki az Instagram-oldalára feltöltött videójából.

Ebben látható, hogy Eszenyi épp a Játékszínbe igyekszik olvasópróbára, ahol a Csodálatos vagy, Júlia! című Maugham-darabot próbálják. A színház honlapja szerint a színésznő a címszereplőt alakítja majd a darabban, amelyet Szikora János rendez, és február 25-én mutatják be. A Blikk megkereste a Játékszín sajtóosztályát azzal kapcsolatban, hogy milyen a légkör a próbákon, ahol csupán annyit közöltek, hogy „Eszenyi szerepvállalása nem údonság, így ezzel kapcsolatban nincs mondanivalója a teátrumnak.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eszenyi Enikő (@eszenyieniko) által megosztott bejegyzés

Eszenyi azt követően volt kénytelen elhagyni a Vígszínházat, miután a lapunknak nyilatkozó színházi dolgozók vádjai – miszerint az igazgató toxikus légkört teremt a színházban – nyomán dominóeffektus indult meg, és sorra léptek elő a színházi élet képviselői történeteikkel Eszenyi hatalmi visszaéléseivel és nem megfelelő viselkedésével kapcsolatban. Eszenyi ellen vizsgálat is indult, ezt követően eltűnt a nyilvánosság elől. Előbb Csengeren, majd Kecskeméten tért vissza rendezőként, majd nem sokkal később színészként is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik