Élet-Stílus

Fél óra alatt ivott meg egy üveg rumot: egy százalék túlélési esélyt adtak az orvosok a 19 éves fiúnak

Catherine Falls Commercial / Getty Images
Catherine Falls Commercial / Getty Images
Hajszál híján belehalt a beavatásába a San Diego-i állami egyetem egy 19 éves diákja. A fiatal férfi családja pert indított a bulit szervező diákszövetség ellen.

Egy százalék esélyt adtak az orvosok arra, hogy Benjamin Brennan túléli  beavatási szertartásának súlyos következményeit. Két évvel ezelőtt, az akkor 19 éves fiúval fél óra alatt itattak meg egy teljes palack, vagyis 750 milliliter rumot, majd amikor elveszítette az eszméletét, kidobták egy autóból egy kórház előtt – írja az Abc7.

Brennan 2021-ben az oktatási intézményektől függetlenül működő, országos Kappa Sigma diákszervezetbe szeretett volna belépni. A család ügyvédje szerint ehhez olyan feltételeket kellett volna teljesítenie, amibe bárki belehalhatott volna. A teljes üveg töményszesz elfogyasztása mellett, dohányt és marihuánát is kellett szívnia a diáknak.

Brennan a súlyos alkoholmérgezéstől kómába esett. Csodával határos módon maradt életben, a felépülése azonban még most, két évvel később is tart. A volt diák az egészségi állapota miatt azóta sem tudott visszatérni az egyetemre, munkát sem tud vállalni, és egyelőre az sem biztos, hogy valaha képes lesz ezekre.

Két évvel Brennan esete előtt egy Dylan Hernandez nevű diák meghalt, miután lezuhant egy kollégiumi emeletes ágyról és súlyos fejsérülést szenvedett. Hernandez a balesetet megelőzően rengeteget ivott egy másik diákszövetségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik