Élet-Stílus

Hajdú Péter a YouTube-csatornájáról: Nem gondoltam volna, hogy három hónappal az indulás után már ilyen számokat kapunk

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu
Elárulta, mennyit keres online platformra átvitt műsorával.

Hajdú Péter pár napja bejelentette, soha többé nem akar a tévében műsort vezetni, szerinte műsorvezetőként az ő jövője az online platformokon van. Erről kérdezték a tévést a Retro Rádió kedd reggeli adásában is, ahol elmondta: nem tartja magát klasszikus youtubernek, ugyanis lényegében korábbi tévéműsorát helyezte át a videómegosztóra. Nagyobb stábbal dolgozik, mint a többi tartalomgyártó, videói nézettsége pedig vetekszik a két nagy kereskedelmi tévé főműsoridős nézettségével. Mint elmondta, az online térben a szabadsága is sokkal nagyobb.

Nem kell egyeztetni programigazgatókkal a neveket. Másrészt itt nincs költség. Itt elkészíted a műsort, feltöltöd a YouTube-ra, és a YouTube fizet. Ez még az én esetemben nem elég

– mondta, és elárulta: két nagy támogatója van, akik állják a teljes forgatási költséget, a YouTube-ot birtokló Google által küldött bevétel pedig Hajdú Péter cégének profitja.

A márciusi bevételünk a Google-től egymillió forint. Ez automatikusan érkezik, minden hónap 22-én. Az összes feltöltött tartalom után, amit abban a hónapban megnéztek, havonta kapsz egy összeget. Egyébként nem gondoltam volna, hogy három hónappal az indulás után már ilyen számokat kapunk a Google-től.

Kapcsolódó
Hajdú Péter: Soha többé nem akarok tévében műsort vezetni
Vendégként persze elmegy szerepelni, ha hívják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik